Davy Pröpper (30) stopt ineens en per direct met voetballen
i

Pro Shots

Davy Pröpper (30) stopt ineens en per direct met voetballen

Martijn Baars • 13:00, 04-01-2022 / Laatste Update: 01:49, 12-12-2023

Davy Pröpper is uit het niets per direct gestopt met voetballen. Dat heeft de pas 30-jarige middenvelder laten weten aan zijn club PSV, waar hij nog een contract voor anderhalf jaar had. Pröpper heeft zijn contract ingeleverd omdat hij zich niet meer gelukkig voelt in het topvoetbal, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

De 19-voudig international wil zich voorlopig op andere dingen in het leven gaan richten. Hij kwam de afgelopen 6 maanden tot de conclusie dat hij op dit moment klaar is in het topvoetbal. Mede door het besluit van Pröpper heeft PSV als de wiedeweerga besloten om Joey Veerman per direct naar Eindhoven te halen. Hij wordt dinsdag medisch gekeurd en sluit daarna aan bij de selectie.

Begon al bij Brighton

Het besluit van Pröpper is een grote verrassing voor heel PSV. De situatie begon afgelopen seizoen in Engeland al, toen hij bij Brighton & Hove Albion zijn basisplek verloor. Hij wilde terug naar PSV in de hoop om in Eindhoven het plezier in het spelletje en in de voetbalwereld weer terug te vinden.

Toekomst niet in het topvoetbal

Op vertrouwde bodem en zeker ook met de aanwezigheid van Marco van Ginkel in de selectie, in het dagelijks leven een goede vriend van Pröpper, leek dat goed te lukken. Mede door een paar hardnekkige blessures bleek dat toch niet te werken. Na een halfjaar bij PSV is Pröpper tot de conclusie gekomen dat hij een volgende stap wil zetten in zijn leven en die ligt nu niet in het topvoetbal.