De 1e winnaars van Champions League-play-offs zijn bekend: Gala in eigen huis met de schrik vrij tegen Molde

Rick Kraaijeveld • 01:07, 30-08-2023 / Laatste Update: 00:23, 12-12-2023

De eerste 3 winnaars van de Champions League-play-offs zijn bekend: Galatasaray, SC Braga en Young Boys hebben zich geplaatst voor de Champions League. Galatasaray won over 2 wedstrijden met 5-3 van Molde FK, SC Braga met 3-1 van Panathinaikos en Young Boys 3-0 van Maccabi Haifa.

Galatasaray maakte het nog flink spannend in eigen huis. Er werd met 3-2 gewonnen in Molde en thuis kwam het al in de 7e minuut op een 1-0-voorsprong door een benutte penalty van Mauro Icardi. In de 1e helft was er nog een vervelend moment toen 2 Molde-spelers met de koppen tegen elkaar kwamen, zij moesten bebloed van het veld. De score uitbreiden lukte Gala niet, en daarom werd het in de 2e helft nog spannend.

Koppen tegen elkaar

Al helemaal toen Eirik Hestad in de 66e minuut de gelijkmaker scoorde, waardoor de marge over 2 wedstrijden nog maar 1 doelpunt was. in de 80e minuut kreeg Molde het stadion stil: de ingevallen spits Veton Berisha werd met een mooie steekpass voor de goal bediend. Hij scoorde maar de goal werd uiteindelijk afgefloten wegens buitenspel. Nog een doelpunt zat er niet meer in voor Molde. Wél voor Galatasaray: diep in de blessuretijd scoorde Angeliño vanuit een vrije trap die van richting werd veranderd.

Braga en Young Boys

SC Braga moest een voorsprong zien te behouden in het uitduel tegen Panathinaikos. In eigen huis had Braga al met 2-1 gewonnen, het bleef erg lang 0-0 maar in de 83e minuut was het oud-PSV'er Bruma die alle spanning deed verdwijnen. Over 2 wedstrijden werd er dus met 3-1 gewonnen.

Young Boys had in het uitduel bij Maccabi Haifa met 0-0 gelijkgespeeld, er moest thuis dus gewonnen worden. Dat hadden de spelers van Young Boys goed begrepen want na een half uur stond het al 2-0. Vlak na rust werd de 3-0 gescoord en daarmee was de winst wel binnen. Champions League is ook voor hen een feit.