De Graafschap gaat tegen schikkingsvoorstel van KNVB in: '2 uitduels zonder publiek onrechtvaardig'
i

Pro Shots

De Graafschap gaat tegen schikkingsvoorstel van KNVB in: '2 uitduels zonder publiek onrechtvaardig'

Rick Kraaijeveld • 15:15, 04-07-2023 / Laatste Update: 09:46, 12-12-2023

De Graafschap heeft zich uitgesproken over het schikkingsvoorstel dat de KNVB aan hen heeft gedaan van 2 uitwedstrijden spelen zonder publiek. Deze straf wil de KNVB de club opleggen voor het afsteken van vuurwerk op bezoek bij Willem II en VVV-Venlo vorig seizoen. De club gaat dus niet akkoord.

Eerder kwam de KNVB met een ander voorstel om de 1e thuiswedstrijd met 2 lege supportersvakken te spelen. Dit nieuwe voorstel gaat de club dus te ver. De club noemt het 'onrechtvaardig'. De KNVB vindt op zijn beurt dat de club nalatend is geweest in het voorkomen van het afsteken van vuurwerk.

Dat schoot bij De Graafschap in het verkeerde keelgat omdat zij een van de clubs zijn die in een pilot ván de KNVB om vuurwerk in het stadion te reguleren. Ze noemen die reden dan ook een 'ongelukkige samenkomst'.

Andere fans

Andere fans worden nu namelijk ook gedupeerd, iets wat de club én ook de supportersgroep Brigata Tifosi niet wil. Laatstgenoemde hebben de verantwoordelijkheid voor de actie genomen en hebben zelf al aangeboden niet af te reizen naar de eerste 2 uitwedstrijden, zodat andere fans wel gewoon kunnen gaan.

Het zou gaan om de wedstrijden bij Jong Ajax uit en VVV-Venlo uit.