De ideale opwarmer voor Koningsnacht: zo laat begint Manchester City-Arsenal
i

Getty Images

De ideale opwarmer voor Koningsnacht: zo laat begint Manchester City-Arsenal

Martijn Baars • 13:56, 26-04-2023 / Laatste Update: 10:22, 12-12-2023

De ideale opwarmer voor Koningsnacht is woensdagavond toch echt een voetbalwedstrijd. Hoe laat wil je idealiter in de stad zijn? Op z'n vroegst 23.00 uur toch? Nou dan komt het helemaal goed. Als je eerst Manchester City-Arsenal kijkt, ben je daarna helemaal warm om Willy's verjaardag alvast te vieren.

Het is namelijk de kraker, topper, wat je het ook wil noemen van het seizoen. De nummer 1 tegen de virtuele nummer 1. Arsenal staat nu nog 5 punten los aan kop in de Premier League, maar heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld dan City. In verliespunten staat City dus eigenlijk al boven The Gunners. En Arsenal zit in een dipje: de laatste 3 wedstrijden werden een gelijkspel. En dat terwijl City al 6 duels in de Premier League op rij gewonnen heeft.

Gelijkspel heeft niemand wat aan

Als Arsenal kampioen wil worden, mag het absoluut niet verliezen op bezoek in het Etihad Stadium. City kan op zijn beurt weer de (soort van) genadeklap uitdelen aan de Londense ploeg. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een knallende cocktail.

Lees ook: waarom Feyenoord-fans hopen dat Manchester City kampioen wordt in Engeland

Hoe laat begint Manchester City-Arsenal?

Zoals je inmiddels wel weet worden alle Premier League-wedstrijden dit seizoen uitgezonden op Viaplay. Daar moet je dus ook zijn voor Manchester City-Arsenal. De wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd. Als er niks geks gebeurt, zit je om 22:50 uur op de fiets naar de stad. Ideaal toch?

Onderlinge wedstrijden dit seizoen:

Manchester City - Arsenal 1-0 (FA Cup)

Arsenal - Manchester City 1-3 (Premier League)