De Spaanse media zijn lovend over Koeman, Dest én Frenkie de Jong: 'The Dest and the Best'
i

AFP

De Spaanse media zijn lovend over Koeman, Dest én Frenkie de Jong: 'The Dest and the Best'

Martijn Baars • 11:52, 22-03-2021 / Laatste Update: 16:23, 08-01-2024

Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest zullen maandag met veel plezier de Spaanse en Catalaanse kranten openslaan na de voetbalshow op bezoek bij Real Sociedad. ‘Barça Total’ en ‘Festival’ zo luiden de krantenkoppen van respectievelijk Mundo Deportivo en Sport. Kortom: Koeman, Dest én De Jong gaven een voetbalfeestje en worden dan ook overladen met complimenten.

Lionel Messi speelde zijn 768ste wedstrijd voor Barcelona en passeerde daarmee Xavi als speler met de meeste wedstrijden voor Barcelona. Met 2 goals was de Argentijnse sterspeler 1 van de 2 blikvangers tegen Real Sociedad. Die andere was namelijk Dest. Het inspireerde Mundo Deportivo tot de kop ‘The Dest en The Best'. De voormalig Ajacied maakte zijn 1e 2 goals voor Barcelona in La Liga en speelde volgens Marca een wedstrijd waar Dani Alves trots op zou zijn geweest. Dest was volgens AS briljant terwijl Sport spreekt van ‘de nieuwe Alves’. Een compliment waar de international van de Verenigde Staten dolgelukkig mee zal zijn. Al vaker liet hij blijken dat Alves zijn grote voorbeeld was. 

Dest

"Ongelooflijk", zo stelde Dest zelf na afloop. "We hebben met 1-6 gewonnen! Zo moeten we doorgaan. Ik ben enorm blij met mijn 1e 2 doelpunten", aldus de vleugelverdediger. De fraaie prestatie van Dest én die van Messi staan volgens de media symbool voor de fraaie mix van jonkies en sterspelers in de formatie waar Koeman zo hard aan gewerkt heeft. "Koeman heeft zijn formatie gevonden en Barcelona was zéér overtuigend", stelt Marca. Volgens Mundo Deportivo deed de prestatie van Koeman en consorten zelfs denken aan de glorietijden waarin Messi samen met onder anderen Andrés Iniesta en Xavi prijs na prijs won. 

'Geweldige manier van spelen'

"Koeman weet precies wat hij doet en zijn formatie met 3 verdedigers en Alba en Dest als wingbacks brengt het beste in Dest naar boven", aldus AS. "Terwijl andere ploegen elke week meer beginnen te lijden, is Barcelona in een fase gekomen waarin tegenstanders worden verpletterd en de mensen via de televisie kunnen genieten. Een machtsvertoon om rekening mee te houden. Een geweldige boodschap aan de concurrentie. Dit is niet alleen een reeks van 18 wedstrijden ongeslagen. Dit is een geweldige manier van spelen met veel plezier waarbij de tegenstander dol wordt gespeeld."

Frenkie de Jong krijgt een 9

Alle lovende woorden werden bij Sport ook nog gevangen in een fraai cijfer voor zowel Dest als ook De Jong. Beide voormalig Ajacieden werden beloond met een 9. "Frenkie was de grote drijvende kracht, die ervoor zorgde dat Barcelona onder de druk van Real Sociedad uit kwam. Hij liet weer een uitstekend niveau zien, een geweldige wedstrijd van de Nederlander."