De Telegraaf: Maurice Steijn wilde Maduro en Berghuis dumpen
i

ProShots

De Telegraaf: Maurice Steijn wilde Maduro en Berghuis dumpen

Joris Kaper • 14:40, 25-10-2023 / Laatste Update: 23:19, 04-01-2024

Als het aan Maurice Steijn had gelegen, was hij nu nog trainer van Ajax geweest. Maar dan wel zonder zijn assistent Hedwiges Maduro en aanvaller Steven Berghuis. Althans, dat meldt De Telegraaf. De krant meldt dat Steijn vond dat het tweetal hem een mes in zijn rug gestoken hebben en daarom zonder hen verder wilde. Ajax wilde dat echter niet, waarna de wegen van beide partijen scheidden.

Dat opmerkelijke nieuws brengt De Telegraaf dinsdag. Maandag werd 'in goed overleg' besloten dat Steijn en Ajax niet verder met elkaar gingen. Steijn wilde dus eigenlijk wel verder, maar zonder assistent Maduro en speler Berghuis.

'Steijn kon blijven'

Ajax wilde Steijn eigenlijk 'gewoon' nog laten zitten tot aan de volgende interlandperiode, stelt de krant. Steijn kreeg echter ter ore dat een paar mensen uit zijn staf bij technisch manager Klaas-Jan Huntelaar hadden geklaagd over zijn functioneren. Ook assistent Hedwiges Maduro uitte daarop zijn onvrede bij Huntelaar. En die stond er blijkbaar al niet zo goed op bij de (ex-)trainer. Hij vermoedde dat Maduro nieuws lekte uit de kleedkamer naar de oude werkgever van Maduro, ESPN.

Lees ook: Rafael van der Vaart wijst naar Hedwiges Maduro bij ontslag Maurice Steijn: ‘Mes in z’n rug’

'Berghuis een stoorzender'

Tijdens hoog overleg van alle stafleden kwamen zij tot de conclusie dat Steven Berghuis een 'stoorzender' was in de selectie, die zo snel mogelijk uit de selectie zou moeten worden gezet,' aldus De Telegraaf. Of er daarna iets voorgevallen is, is onbekend. Feit is wel dat de aanvaller op de bank zat tijdens het verloren duel met FC Utrecht. Hij mocht nog wel invallen, maar maakte daarin geen moment indruk.

Omdat Ajax niet mee wilde werken om Maduro en Berghuis te dumpen, trok Steijn zijn conclusies, waarna beide partijen maandag het contract verscheurden.