De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen FC Volendam: John van 't Schip komt met 1 wijziging
i

Getty Images

De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen FC Volendam: John van 't Schip komt met 1 wijziging

Rick Kraaijeveld • 15:52, 02-11-2023 / Laatste Update: 02:34, 08-01-2024

John van 't Schip staat donderdagavond voor het eerst aan het roer voor zijn 2e interim-periode bij Ajax. Thuis tegen Volendam moet hij Ajax van de laatste plaats af krijgen. Volgens het Algemeen Dagblad zal hij vermoedelijk maar één wijziging doorvoeren in de opstelling van Ajax tegen Volendam, ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen PSV.

UPDATE: de definitieve opstelling is bekend! Van 't Schip kiest voor Ar'jany Martha als linksback. Geen Avila, geen Sosa en geen Salah-Edinne!

Ajax start na de nederlaag tegen PSV voor het eerst in de geschiedenis van de club als nummer laatst een duel. Ajax neemt het op tegen de nummer 16 van de competitie: FC Volendam. Met een nieuwe interim-trainer moet Ajax de depressie bovenop komen. Hij gaat dat doen met 1 wijziging in de ploeg.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Volendam

Ramaj; Sosa, Hato, Sutalo, Gaaei; Taylor, Van den Boomen, Hlynsson; Bergwijn, Brobbey, Berghuis

Met deze opstelling is alleen Gaston Avila kind van de rekening, hij wordt vervangen Borna Sosa, mits hij fit genoeg is - wat de verwachting is. Verder zal Ajax met dezelfde namen het veld op gaan.

Avila

Avila was 1 van de slechtste spelers op het veld bij het verloren duel in Eindhoven, hij was de vervanger van Sosa die niet helemaal fit was. De IJslander Kristian Hlynsson zal wel weer aan de aftrap verschijnen, hij heeft met zijn dreiging een goede meerwaarde voor Ajax. Onlangs scoorde hij nog 2 keer tegen FC Utrecht.