Deel Vitesse-aanhang boycot eerste helft tegen Emmen zaterdagavond
i

Pro Shots

Deel Vitesse-aanhang boycot eerste helft tegen Emmen zaterdagavond

Rick Kraaijeveld • 19:09, 21-10-2022 / Laatste Update: 11:35, 07-01-2024

Het gaat niet lekker bij Vitesse. De club verkeert in een vormcrisis en onder nieuwe trainer Philip Cocu loopt het ook nog wat stroef. Er werd vorig weekend gewonnen, maar in de beker verloor het na pingels van amateurclub Kozakken Boys. Tot ongenoegen van de fans. Ook waren zij niet blij met reacties van bepaalde spelers richting het uitpubliek. Tijd voor een boycot, zo vindt supportersgroep GTKP.

In een statement dat zij op hun Instagram-story plaatsten, kondigden zij een boycot van de 1e helft aan. Aanleiding is volgens hen: "De wanprestatie van afgelopen woensdag in het bekerduel tegen Kozakken Boys en de teleurstellende resultaten. En het wangedrag van een aantal spelers richting de meegereisde supporters." Er wordt niet gespecificeerd wat voor gedrag.

Niks te horen

De groep heeft dit gedrag aangekaart bij de club maar kreeg - nog - geen reactie terug. "We hebben gevraagd om een openlijk excuus en dat hebben we wederom niet gekregen. Er wordt van alles van tafel geveegd. Er wordt gedaan alsof er niets aan de hand is, of dat er niets is gebeurd", valt verder te lezen.

"Er zal geen sfeer gemaakt worden. Na de rust gaan wij de tribune op om de spelers te laten zien dat wij - iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt - er voor hen zijn. Dat ze ons nodig hebben en beter met de achterban om moeten gaan." Verder hopen de fanatiekelingen snel betere resultaten te zien. De wedstrijd tegen Emmen vindt plaats op zaterdag 22 oktober om 21:00 uur.