Denen woedend om mysterieus gat in veld in Wenen: ‘Iemands carrière had voorbij kunnen zijn’
i

BT1

Denen woedend om mysterieus gat in veld in Wenen: ‘Iemands carrière had voorbij kunnen zijn’

Martijn Baars • 17:18, 07-06-2022 / Laatste Update: 08:56, 12-12-2023

De Deense voetballers hebben na de gewonnen uitwedstrijd tegen Oostenrijk in de Nations League een mysterieus gat ontdekt in het veld van het Ernst Happel-stadion in Wenen. Op beelden op sociale media is te zien dat 1 van de Denen in het gat stapt en aan zijn ploeggenoten laat zien hoe ver zijn been in het veld verdwijnt.

"Het was misschien wel een halve meter diep”, zei Andreas Skov Olsen op de Deense tv. "Het was in het midden van het veld, heel gevaarlijk als je daar zomaar in loopt. Iemand had wel een been kunnen breken, iemands carrière had zomaar voorbij kunnen zijn.”

Vrijdag tegen Frankrijk

De Oostenrijkse voetbalbond heeft specialisten ingeschakeld om naar het veld te kijken. Het probleem moet snel verholpen zijn, want vrijdag speelt Oostenrijk weer in het Ernst Happel-stadion, tegen wereldkampioen Frankrijk.

Stroomstoring

De wedstrijd in de Oostenrijkse hoofdstad begon zo’n 1,5 uur later dan de bedoeling was vanwege een stroomstoring in de omgeving. De stadionlampen bleven daardoor lang uit. De toeschouwers hielden de sfeer erin met de lampjes op hun mobiele telefoons. Volgens de Oostenrijkse autoriteiten hadden ook zo’n 1500 huishoudens last van de stroomstoring.