Derby della Capitale kent 3 rode kaarten en maar 1 doelpunt: Lazio gaat er met de winst vandoor
i

Getty Images

Derby della Capitale kent 3 rode kaarten en maar 1 doelpunt: Lazio gaat er met de winst vandoor

Rick Kraaijeveld • 20:59, 19-03-2023 / Laatste Update: 21:07, 11-12-2023

De Derby della Capitale tussen Lazio Roma en AS Roma is gewonnen door de thuisspelende ploeg. De enige doelpuntenmaker was Mattia Zaccagni. Gini Wijnaldum stond in de basis en werd na ruim een uur gewisseld. Roma dacht nog even aan een gelijkspel, maar dat doelpunt werd door de VAR afgekeurd.

In de 1e helft kreeg AS Roma al de eerste klap te verwerken. Verdediger Roger Ibanez pakte binnen een half uur 2 keer geel, waardoor de Giallorossi het grootste deel van de wedstrijd met 10 man moesten spelen. Verder bracht de 1e helft veel geruzie, wat onder andere leidde tot 2 rode kaarten voor de technische staf. Pas in de 2e helft zag men in Rome pas een doelpunt.

Doelpunten

Zaccagni maakte hem. En dat deed hij op fraaie wijze. Hij kreeg de bal op de linkerflank en en kon naar binnen snijden. Hij rondde vervolgens netjes af in de verre hoek, buiten het bereik van Rui Patricio. Vervolgens een paar minuten later maakte Nicolò Casale een eigen doelpunt namens Lazio. AS Roma wilde op jacht naar de winst, maar zag de gelijkmaker afgekeurd worden; Chris Smalling zou al buitenspel gestaan hebben eerder in de aanval.

De stand

Lazio klimt voorlopig naar de 2e plek van de Serie A. Inter moet zondagavond nog de Derby d'Italia spelen tegen Juventus, bij winst blijven zij op de 2e plek. AS Roma baalt als een stekker; zij konden eindelijk de Champions League-plaats van AC Milan overnemen. Nu moeten ze ernstig rekening blijven houden met Atalanta dat door een goal van Marten de Roon zaterdag nog maar op 2 punten van AS Roma staat.

Na het laatste fluitsignaal brak er weer een ruzie uit, waarbij 2 AS Roma-spelers nog 2 rode kaarten kregen.

Check hier de ongeregeldheden: