🎥 | Fittie! Calhanoglu weigerde de hand van oud-teamgenoot Hernandez te schudden

Trevor Wagener • 15:52, 04-09-2022 / Laatste Update: 09:39, 07-01-2024

Nog voordat de Derby della Madonnina van zaterdagavond van start ging, hadden Milan-verdediger Theo Hernandez en Inter-middenvelder Hakan Calhanoglu al bonje. Die laatste weigerde Hernandez' hand te schudden voorafgaand aan de aftrap.

Op een video, genomen uit het publiek, is te zien hoe Calhanoglu zijn voormalig teamgenoot straal voorbij loopt en volledig negeert. Hernandez deelde Calhanoglu daarop een tikkie uit op zijn achterhoofd.

Hernandez vs Calhanoglu

Dát pikte Calhanoglu weer niet en dus wisselden de 2 nog wat - waarschijnlijk onaardige - woorden met elkaar. De 72-voudig Turks international maakte in 2021 de gevoelige overstap van Milan naar Inter en zag toe hoe zijn oude ploegmaatjes er met de Scudetto vandoor gingen. Daar bleef het destijds niet bij voor Calhanoglu.

Onder meer Zlatan Ibrahimovic zette hem openlijk voorschut bij de landstitelparade. Toen vroeg de Zweed aan de Milan-fans of zij nog een boodschap hadden voor Hakan, waarna er boegeroep klonk (zie onder). "Hij doet alles voor de aandachtig", zei Calhanoglu toen over Zlatan. "Hij is een veertiger maar gedraagt zich als een 18-jarige. Zulke dingen ga ik zeker niet doen als ik 40 plus ben."

Milan won de stadsderby (3-2) na treffers van Rafael Leao (2) en Olivier Giroud. Voor Inter scoorden Marcelo Brozovic en Edin Dzeko.