Derby tussen HSV en St. Pauli blijft onbeslist: grote blunder én Nederlandse inbreng bij 2-2

Rick Kraaijeveld • 21:32, 01-12-2023 / Laatste Update: 13:15, 05-01-2024

De derby tussen HSV en St. Pauli heeft geen winnaar gekregen: het werd 2-2. Het duel tussen de stadsgenoten én nummer 1 en 2 van de 2. Bundesliga kende veel spektakel: een eigen doelpunt, een ommekeer én een Nederlandse goal.

De 1e helft was volledig voor St. Pauli, na een kwartier scoorde Jackson Irvine de nummer 1 van de competitie op voorsprong. Vlak voor het half uur hielp HSV de stadsgenoot met een bizarre eigen goal. Waardoor er bij de thee een 2-0-stand op het bord stond.

Comeback

Na de pauze waren 2 geniale minuten genoeg voor HSV om de score weer recht te trekken: in de 58e minuut scoorde Robert Glatzel de aansluitingstreffer. Niet lang daarna, 2 minuten later, scoorde Immanuel Pherai! De Nederlander zorgde ervoor dat HSV weer op gelijke hoogte kwam met St. Pauli, het was ook meteen de eindstand van de wedstrijd. St. Pauli blijft daardoor op de 1e plaats staan met 3 punten voorsprong op HSV.