Deze 2 spelers van Ajax zijn bij een gele kaart tegen Dortmund geschorst voor Besiktas-uit
i

Pro Shots

Deze 2 spelers van Ajax zijn bij een gele kaart tegen Dortmund geschorst voor Besiktas-uit

Martijn Baars • 11:50, 03-11-2021 / Laatste Update: 22:08, 07-01-2024

Ajax kan woensdagavond tegen Borussia Dortmund overwintering in de Champions League veiligstellen. Dan moet er gewonnen worden in Duitsland, maar zo 'makkelijk' als het ging in Amsterdam, zal het niet gaan in Signal Iduna Park. Dortmund belooft er een vechtwedstrijd van te maken en daar moet Ajax oppassen.

Want als het tegen Dortmund niet lukt, zal het moeten gebeuren tegen Sporting Lissabon of Besiktas. Dat zijn de laatste 2 groepswedstrijden voor Ajax. Dus zullen de spelers die bij Ajax op scherp staan tegen de Duitsers, op moeten passen dat ze geen onnodige gele kaart pakken.

Lees ook: dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Dortmund en Ajax

Alvarez en Timber op scherp

Er staan 2 spelers op scherp bij de Amsterdammers: Edson Alvarez en Jurriën Timber. Als zij vanavond tegen Dortmund een gele kaart krijgen, zijn ze geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Besiktas op 24 november. Ajax speelt dan in Turkije tegen de regerend landskampioen.

Scheidsrechter Dortmund-Ajax

De scheidsrechter bij Dortmund-Ajax is de Engelsman Michael Oliver.

Lees ook: op deze Ziggo Sport-zender hoor je Sierd de Vos als commentator bij Dortmund-Ajax

Sporting-thuis

Op 7 december sluit Ajax de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon. Dan zou overwintering toch wel binnen moeten zijn voor de ploeg van Erik ten Hag.