Deze spelers van Ajax staan op scherp tegen Benfica en missen bij gele kaart eventuele kwartfinale
i

Pro Shots

Deze spelers van Ajax staan op scherp tegen Benfica en missen bij gele kaart eventuele kwartfinale

Martijn Baars • 13:17, 15-03-2022 / Laatste Update: 15:45, 08-01-2024

Ajax moet vanavond flink aan de bak tegen Benfica om het ticket voor de kwartfinale van de Champions League binnen te halen. Na de toch wat teleurstellende 2-2 in Lissabon tegen Benfica wordt er op het scherpst van de snede gespeeld. Maar dat kunnen niet álle spelers, want er staan er wat op scherp.

Bij een eventuele gele kaart in de Johan Cruijff Arena bij Ajax-Benfica zijn Jurriën Timber en Edson Alvarez geschorst voor de eerste kwartfinale. Als Ajax die tenminste haalt. Schakelt Benfica de Amsterdammers alsnog uit, dan hoeven Timber en Alvarez natuurlijk niet te vrezen voor een schorsing.

Alvarez was al een keer geschorst

Alvarez pakte dit seizoen al 4 gele kaarten en werd na 3 gele kaarten al geschorst voor de 5e wedstrijd in de groepsfase tegen Besiktas. Nu staat de Mexicaanse middenvelder alweer op scherp. Timber pakte dit seizoen uit bij Sporting en uit bij Borussia Dortmund geel en staat dus ook op scherp.

Lees ook: dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Ajax en Benfica

Bij Benfica 6 man op scherp

Bij Benfica staan er liefst 6 spelers op scherp: Rafa Silva, Grimaldo, Joao Mario, Nicolas Otamendi, Julian Weigl en Roman Yaremchuk. Zij zijn ook allemaal geschorst als ze een gele kaart krijgen bij Ajax-Benfica. Moet Benfica natuurlijk wel de kwartfinale halen ten koste van Ajax.

Scheidsrechter Ajax-Benfica

De scheidsrechter bij Ajax-Benfica is de Spanjaard Carlos Del Cerro Grande. Hij floot al 3 thuiswedstrijden van Ajax in de Champions League en gaf telkens minimaal 5 gele kaarten. Tijdens Ajax-Atalanta (0-1) op 9 december 2020 stuurde hij Ajacied Ryan Gravenberch nog weg met 2x geel.