🎥​ | Nieuwe trainer FC Utrecht? Hint Dick Advocaat met deze stilte en glimlach op vacature?

Martijn Baars • 13:33, 29-08-2023 / Laatste Update: 16:23, 08-01-2024

Toeval of niet: maandagavond zat Dick Advocaat aan tafel bij Rondo, de voetbaltalkshow van Ziggo Sport. En nog geen 12 uur later gingen FC Utrecht en trainer Michael Silberbauer uit elkaar na de slechtste seizoensstart van FC Utrecht ooit: 3 duels gespeeld, 0 doelpunten en ook 0 punten. Wordt Dick Advocaat de nieuwe trainer van FC Utrecht?

De naam van FC Utrecht wordt zelfs even opgeworpen door mede-analisten Rafael van der Vaart en Ruud Gullit. Daarop reageert Advocaat met een stilte, maar wel met een grote glimlach op z'n gezicht. Weet hij meer? Even daarvoor zegt de oud-trainer van de Domstedelingen ook nog dat hij wel weer aan de slag wel, 'maar niet verder weg dan Nederland of België'.

Advocaat zat al bij Utrecht

In de tweede helft van vorig seizoen gaf Advocaat al officieel advies aan toenmalig trainer Gert Kruys, die het stokje overnam van de ontslagen Henk Fraser. Kruys, Advocaat én Silberbauer maakten het seizoen af in Utrecht.

Als trainer met Utrecht Europees voetbal gehaald

In het seizoen 2018/2019 stapte Advocaat ook al half september in als trainer en maakte hij het seizoen af. Hij haalde de finale van de play-offs, die hij met Utrecht won van Vitesse en Utrecht dus Europa in mocht.