Dick Advocaat wordt bondscoach van Curaçao, Cor Pot en Kees Jansma in de staf
Dick Advocaat / Getty Images

Dick Advocaat wordt bondscoach van Curaçao, Cor Pot en Kees Jansma in de staf

13:35, 15-01-2024 / Laatste Update: 15:24, 15-01-2024

De 76-jarige Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van Curaçao. Hij weet écht van geen ophouden, zo blijkt. Hij neemt Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck mee in zijn technische staf.

Lang heeft Curaçao niet zonder bondscoach gezet. Dean Gorré was tot 3 januari de interim-trainer van het eiland. Advocaat begint zijn bondscoachschap met het praten met spelers die op Nederlandse bodem spelen. Dat geldt voor nagenoeg alle spelers. Centrale middenvelder Juninho Bacuna, niet spelend in Nederland, is de meest waardevolle speler van het stel. De speler van Birmingham City is volgens Transfermarkt.nl 4,5 miljoen euro waard.

Advocaat stopt nooit

Advocaat heeft al meerdere malen aangegeven te stoppen met coachen, maar toch weet een club of een land hem toch iedere keer weer gek genoeg te krijgen. Zo trainde hij de afgelopen periode Feyenoord, Irak en ADO Den Haag.

Naast de eerdergenoemde technische staf wil Advocaat ook nog een assistent-trainer van eigen bodem. Eerder op maandag werd Khalid Sinouh benoemd tot technisch directeur van de Curaçao-selectie.