Dick Advocaat zet in op grote namen als bondscoach Curaçao: 'Je mag z'n naam niet noemen, maar Kluivert z'n zoon'
Justin Kluivert / Getty Images

Dick Advocaat zet in op grote namen als bondscoach Curaçao: 'Je mag z'n naam niet noemen, maar Kluivert z'n zoon'

08:17, 16-01-2024 / Laatste Update: 08:17, 16-01-2024

Dick Advocaat is sinds maandag de nieuwe bondscoach van Curaçao. 's Avonds schoof hij direct aan bij Veronica Offside om te praten over zijn nieuwe klus. Daarom noemde hij direct wat namen van spelers die hij hoopt over te halen om voor Curaçao te gaan kiezen. Een van de opties: "Je mag zijn naam misschien niet noemen, maar Kluivert z'n zoon."

Daarmee doelt hij natuurlijk op Justin Kluivert, die bij Bournemouth in de Premier League speelt. Advocaat somt ook andere jongens op: "(Riechedly, red.) Bazoer, daar moeten we mee gaan praten. En (Jürgen, red.) Locadia, die speelt nu in China."

Ondertussen belde Cor Pot, een van zijn assistenten, met ESPN. Daarin noemde Pot ook een paar namen. "We willen graag goede sterkhouders in het team hebben. Echt goede spelers zoals Riechedly Bazoer, Joshua Brenet en Armando Obispo. Dan krijg je al een heel volwassen ploeg."

Geld speelt geen rol

Advocaat maakte bij Veronica Offside nog maar eens duidelijk dat geld geen rol speelt. "Het contract is door vieren gedeeld, dus ik verdien hetzelfde als die andere jongens (Pot, Kees Jansma, Casper van Eijck, red.). Dat gebeurt natuurlijk nooit." En veel geld is het niet, lachte Advocaat nog.

Overigens wilde het viertal eerst niet instappen bij Curaçao vanwege het geld. "Het nieuwe bestuur kwam erachter dat de spelersgroep niet werd betaald. Toen zeiden wij: dan stappen we niet in, pas als die spelers betaald zijn. Volgens mij is dat nu gebeurd."