Bizar nieuws uit Argentinië: campagne gestart om Maradona's hart mee te nemen naar WK
i

AFP

Bizar nieuws uit Argentinië: campagne gestart om Maradona's hart mee te nemen naar WK

Rick Kraaijeveld • 15:09, 24-03-2022 / Laatste Update: 09:34, 12-12-2023

Een aantal initiatiefnemers uit Argentinië heeft een vreemd idee voor het wereldkampioenschap in Qatar in november dit jaar. Zij willen er alles aan doen 'om het hart van Diego Armando Maradona mee te sturen met de Argentijnse elftal als steun tijdens het toernooi', zo vertelt initiatiefnemer Javier Mentasti aan Rock and Pop Radio in Buenos Aires.

Dat de Argentijnse bevolking betovert zijn door het voetballen en voor altijd en eeuwig verliefd zullen zijn op Maradona, dat is wel duidelijk. Met deze actie willen zij nog een stapje verder gaan en het hart van Maradona meenemen naar het WK. "Het hart zou mee kunnen in de spelersbus, in de kleedkamer en naar het hotel. Ik weet zeker als we het hem konden vragen, dat hij het goed zou vinden", legt Mentasti uit.

Maradona is begraven zonder zijn hart, het orgaan wordt bewaard in een lab bij de politie.

'Het zou een droom zijn'

Cesar Perez laat weten dat hij achter dit initiatief staat: "Het zou geweldig zijn om zijn hart mee te nemen, op die manier kunnen de spelers en hij toch dicht bij elkaar zijn wanneer het nodig is.

Mentasti sluit nog af: "Maradona's hart meenemen naar het WK dat de laatste voor Lionel Messi zal zijn, zou een droom zijn die uit komt."