Dino Baggio komt terug op uitspraken over doping in voetballerij: 'Geen doping, nooit positief getest'
i

Getty Images

Dino Baggio komt terug op uitspraken over doping in voetballerij: 'Geen doping, nooit positief getest'

Rick Kraaijeveld • 11:28, 18-01-2023

Dino Baggio komt voorzichtig terug op de uitspraken die hij dinsdag deed in een Tv-interview. Hij sprak daar over dopinggebruik in de voetballerij in de jaren 90, naar aanleiding van het vroege overlijden van zijn 2 oud-teamgenoten Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic. "Het was geen doping, we werden elke 3-4 dagen gecheckt. Het waren supplementen." Wel vraagt hij zich af hoe goed die voor je zijn en vraagt om onderzoek.

Baggio had dinsdag een interview naar aanleiding van het overlijden van Gianluca Vialli. Daarin had hij het over doping in de voetballerij in de jaren 90. "Er is altijd doping geweest, ik wil weten of die supplementen goed voor je zijn of niet", zei hij in het interview. Verder in het interview zei hij nog: "Er zijn nooit rare dingen genomen."

Maar het was al te laat. De woorden werden snel door het internet opgepikt en nu in een gesprek met Gazzetta dello Sport komt hij een beetje terug op de gebruikte woorden.

'Het spijt mij'

Direct aan het begin van het interview betuigt Baggio spijt van de woordkeuze. "Ik bedoelde nooit echte doping." De krant vroeg verder naar wat er dan wél gebruikt werd. "De reden dat ik erover begon is dat er teveel spelers uit die tijd (Vialli en Mihajlovic) ons ontvallen zijn. Ik vind dat er gekeken moet worden naar de farmaceutische substanties die wij namen in die tijd. Misschien hebben ze er niks mee te maken, misschien wordt er wat gevonden", opperde de oud-Italiaans international.

Met klem benadrukte hij dat alles altijd legaal is geweest. "Het waren gewoon normale supplementen, die helpen bij fysiek herstel. We moesten die wel gebruiken omdat we zoveel wedstrijden speelden. Jezelf helpen met die supplementen was natuurlijk en normaal, maar ik wil nu weten of ze op lange termijn schade kunnen aandoen."

Infuus

Soms werden pijnstillers via een infuus toegediend. "Je wist nooit precies wat daar in zat, maar zeker geen doping want ik ben nooit positief getest. Zitten die substanties nog steeds in mij? Ik weet het niet, ik hoop op antwoorden."

Bang

"Ik ben wel bezorgd ja, zoveel doden op zo'n jonge leeftijd." Ook betrok hij het gras uit die tijd erbij. "Dat werd goed gehouden met allemaal verschillende middelen. Als je het veld op liep dan rook je een zure geur, al die geuren heb ik tot mij genomen. Wellicht zijn die ook schadelijk."