Directeur van Braziliaanse club zó woest op VAR dat-ie de VAR-kamer wil bestormen
i

REUTERS

Directeur van Braziliaanse club zó woest op VAR dat-ie de VAR-kamer wil bestormen

Martijn Baars • 14:35, 13-11-2023 / Laatste Update: 00:33, 08-01-2024

Stel, je bent Marcel Brands, directeur van PSV, en je bent het tijdens de Eredivisie-wedstrijd bij FC Utrecht totaal niet eens met een besluit van VAR Pol van Boekel. Je bent zo boos dat je in de rust in Galgenwaard op zoek gaat naar de betrokken video-assistenten om verhaal te halen. Juist dat gebeurde in Brazilië, inclusief achtervolging door agenten en veiligheidsofficials.

Tijdens het competitieduel Gremio - Corinthians kon directeur (en oud-topvoetballer) Alessandro Nunes van de bezoekers een VAR-besluit niet verkroppen. Hij was zó gefrustreerd over een beslissing in de eerste helft dat hij in de rust de catacomben in stormde op zoek naar het VAR-team dat in zijn ogen had verzuimd een strafschop toe te kennen na een ‘overtreding’ van Gremio-verdediger João Pedro op Matheus Bidu van Corinthians.

Terechte beslissing

Zowel de scheidsrechter (Rodrigo Jose Pereira de Lima) als de VAR zagen terecht niets in het incident. De beelden wezen uit dat Bidu uit zichzelf was gevallen. Maar Nunes was niet te overtuigen. In zijn ogen was er sprake van een schandalig besluit, waarna hij - achterna gezeten door stewards en agenten - de VAR-kamer wilde bestormen.

Ruzie in catacomben

Omdat het kamertje op slot bleek en de VAR net als in Nederland niet in het stadion zit maar in het bondskantoor in Rio de Janeiro, liep het uiteindelijk met een sisser af. De chaos was er niet minder om in de catacomben. Zo raakte een vertegenwoordiger van Corinthians slaags met een journalist die beelden maakte van het incident.

'Ik wilde niemand aanvallen'

Mogelijk hangt Nunes nog een straf boven zijn hoofd. "Ik weet dat dit geen goed gedrag is van een voetbalbestuurder”, zei Nunes later in een reactie. "Maar ik moest me uitspreken. Het was een vorm van protest. Ik wilde niemand aanvallen."

Winst Corinthians

Het duel werd overigens gewonnen door de bezoekers. De Paraguayaan Ángel Romero maakte namens Corinthians het enige doelpunt van de wedstrijd. Er vielen in de Arena do Grêmio, club van oud-Ajacied Luis Suárez, ook nog 8 gele en 2 rode kaarten.