📸 | Dirk Kuijt bij Feyenoord! Kampioensheld loopt mee bij Arne Slot

Rick Kraaijeveld • 20:40, 02-05-2023 / Laatste Update: 07:04, 12-12-2023

Dirk Kuijt is weer even terug op het oude nest. De oud-speler van Feyenoord loopt de hele week mee met de technische staf. De vorig jaar ontslagen trainer van ADO is niet de eerste die een periode meeloopt bij Slot. Maar de timing kan zomaar geweldig zijn.

Kuijt zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord zullen veel nog wel herinneren: de kampioenswedstrijd van Feyenoord in eigen huis tegen Heracles. Kuijt was daarin hoofdrolspeler, dus hij weet zeker hoe hij kampioen moet worden. Of dat ook de reden is dat hij erbij is gehaald deze week is misschien wat vergezocht.

Het kampioensscenario ligt natuurlijk ook wat complexer: Sparta moet punten afsnoepen van PSV en dan pas heeft Feyenoord een kans, op zondag 7 mei bij Excelsior-uit. Maar vooral is Kuijt er om te leren. Ook dat is niet voor het eerst bij Feyenoord. Eerder dit jaar liep Danny Buijs ook al mee bij Slot en zijn staf.

ADO

Het is allemaal niet lekker gegaan voor Kuijt in zijn trainerscarrière. Hij begon bij Quick Boys als assistent en werd daarna trainer van Feyenoord O19-1. Toen voelde hij dat het tijd was voor zijn 1e klus in het betaalde voetbal: dat werd bij ADO Den Haag. Lang duurde dat niet: eind november werd hij alweer de laan uitgestuurd. Het is nu dan ook de eerste keer dat men weer wat verneemt van Kuijt op trainersgebied.