Dit is de opstelling van Ajax tegen Volendam: 1 hele onbekende naam op linksback
i

Getty Images

Dit is de opstelling van Ajax tegen Volendam: 1 hele onbekende naam op linksback

Martijn Baars • 19:51, 02-11-2023 / Laatste Update: 23:15, 04-01-2024

Trainer John van 't Schip heeft zijn eerste officiële opstelling van Ajax bekendgemaakt. De Amsterdammers spelen donderdagavond om 20:00 uur de inhaalwedstrijd tegen Volendam. Het is de wedstrijd tussen de verrassende nummer laatst en nummer 16 van de Eredivisie. Het verschil is 2 punten en Volendam heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Ajax.

In de verdediging moet Gaston Avila weer op de bank zitten. Zondag startte hij nog tegen PSV, maar was er ook veel kritiek op hem. De Argentijn werd toen gewisseld voor Salah-Edinne, vooral ook omdat Borna Sosa nog geblesseerd was. Maar nu is er op linksback een totaal onbekende speler gekozen: Ar'Jany Martha. Hij staat te boek als vleugelspeler en kwam dit seizoen 8 duels in actie voor Jong Ajax. Hij maakt zijn debuut tegen Volendam in de hoofdmacht.

Aanval hetzelfde

Verder laat Van 't Schip de boel staan. Tegen PSV was Hedwiges Maduro nog de interim-baas, maar Van 't Schip vindt het voorlopig dus prima om de rest van het elftal te laten staan. Dat betekent dat Brian Brobbey ook nu weer gewoon in de spits start, ondanks zijn vele gemiste kansen de afgelopen wedstrijden.

Opstelling Ajax tegen Volendam

Ramaj; Martha, Hato, Sutalo, Gaaei; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Bergwijn, Brobbey en Berghuis.