Dit is volgens databureau Gracenote de eindstand van de Eredivisie: PSV kampioen
i

Pro Shots

Dit is volgens databureau Gracenote de eindstand van de Eredivisie: PSV kampioen

Martijn Baars • 17:52, 11-08-2023 / Laatste Update: 00:21, 12-12-2023

PSV wordt dit seizoen landskampioen. Dat is althans de voorspelling van databureau Gracenote, dat aan de hand van statistieken de meest waarschijnlijke eindstand heeft gepubliceerd. Kampioen Feyenoord daalt komend seizoen volgens de verwachting zelfs naar de 3e plek.

De Rotterdammers worden volgens Gracenote ook ingehaald door Ajax, waar de verwachtingen na het vertrek van enkele sterkhouders laag zijn. AZ en FC Twente completeren net als afgelopen seizoen de top 5. Volgens het databureau maakt PSV 33,7 procent kans op de landstitel en pakken de Eindhovenaren 79 punten. Ajax heeft 26,4 procent kans om de titel te pakken, gevolgd door Feyenoord met 22,3 procent kans.

Degradanten

Onderin valt volgens Gracenote meteen weer het doek voor Almere City, dat dit weekend debuteert in de Eredivisie met een wedstrijd tegen FC Twente. De ploeg van Alex Pastoor zou op de laatste plek eindigen met 27 punten, eentje minder dan Excelsior. De Rotterdammers eindigen volgens de voorspelling op plek 17 en degraderen ook rechtstreeks. FC Volendam moet het eredivisieverblijf via de play-offs proberen te verlengen. Fortuna Sittard ontspringt de dans als nummer 15.

Eindstand in de Eredivisie (volgens Gracenote)

RKC, Heracles en PEC Zwolle

Grootste daler op de Nederlandse ranglijst is RKC, dat afgelopen seizoen nog knap in het linkerrijtje eindigde. Dit seizoen belandt de ploeg van nieuwe coach Henk Fraser op de 14e plek. Promovendi Heracles (11e) en PEC (13e) lijken zich redelijk eenvoudig te verzekeren van nog een jaar op het hoogste niveau.

Kampioenen in grote competities

Gracenote heeft ook voor de andere landen voorspeld wie met de titel aan de haal gaat. In Spanje wordt Real Madrid kampioen, in Engeland kroont opnieuw Manchester City zich tot de beste van het land en in de Bundesliga blijft Bayern München de baas. Paris Saint-Germain pakt de Franse titel, Inter de Italiaanse.