Dit is waarom Wout Weghorst niet meedoet met Wolfsburg tegen Salzburg in de Champions League
i

EPA

Dit is waarom Wout Weghorst niet meedoet met Wolfsburg tegen Salzburg in de Champions League

Martijn Baars • 12:45, 18-10-2021 / Laatste Update: 02:59, 08-01-2024

Wout Weghorst is positief getest op het coronavirus en mist daardoor de Champions League-wedstrijd tegen FC Salzburg. Dat meldt zijn club VfL Wolfsburg.

"De spits is besmet geraakt met het coronavirus en zal voorlopig niet beschikbaar zijn. Weghorst klaagde zondag over symptomen, waarna een uitgevoerde test een positieve uitslag gaf. De 29-jarige spits is direct thuis in quarantaine gegaan. Alle andere tests die zondag en maandag zijn uitgevoerd waren negatief", zo laat VfL Wolfsburg weten.

Geen vaccin

Weghorst was een paar maanden geleden 1 van de Nederlandse internationals die zich niet wilde laten vaccineren tegen het coronavirus. Of hij dat inmiddels wel heeft gedaan of dat hij nog steeds vaccinloos is, is niet bekend.

Gepasseerd door Van Bommel

Weghorst werd zaterdag nog door coach Mark van Bommel gepasseerd in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Union Berlin. In de 68ste minuut viel Weghorst, dit seizoen goed voor 3 goals, alsnog in.

Salzburg

VfL Wolfsburg speelt woensdag om 18.45 uur tegen FC Salzburg in het miljardenbal. De Oostenrijkse opponent is na 2 wedstrijden de koploper in Groep G van de Champions League met 4 punten. VfL Wolfsburg speelde de eerste 2 wedstrijden gelijk tegen Sevilla en Lille.