Dit is waarom Xavi Simons zo belangrijk voor PSV is geweest
i

Getty Images

Dit is waarom Xavi Simons zo belangrijk voor PSV is geweest

Rick Kraaijeveld • 12:57, 16-07-2023 / Laatste Update: 07:34, 12-12-2023

Xavi Simons heeft zondag het trainingskamp van PSV verlaten, omdat hij alsnog een transfer terug naar Paris Saint-Germain gaat maken. Hij gaat daar tekenen voor 4 jaar. Bij PSV komt die klap hard aan, want hij was praktisch onmisbaar vorig seizoen. Een terugblik op een geweldig seizoen van Simons in de eredivisie.

Simons was 1 van de meest waardevolle spelers van de eredivisie. Xavi maakte namelijk 19 doelpunten en gaf 8 assists. Met diezelfde statistieken was hij volgens Opta de meest waardevolle speler onder de 21 in de top-10 competities van Europa. Hij liet daarmee spelers als Bukayo Saka (Arsenal) en Jamal Musiala (Bayern München) achter zich.

Topscorer

Met die 19 doelpunten was hij ook nog eens topscorer van de eredivisie, weliswaar gedeeld met Tasos Douvikas van FC Utrecht. Op de laatste speeldag tegen AZ maakte hij 2 doelpunten, waardoor hij op gelijke hoogte kwam. Simons was ook degene met de meeste speelminuten bij PSV, hij speelde in ieder duel van de Eindhovenaren en dat resulteerde in 2821 minuten. 121 meer dan keeper Walter Benitez.