Dodelijk aanvalstrio PSG begint eindelijk te draaien: galleryplay na achterstand tegen Saint-Étienne

AFP

Eimert Pruis • 23:50, 26-02-2022 / Laatste Update: 04:13, 12-12-2023

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat het op papier dodelijke aanvalstrio Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé (MNM) eindelijk begint te draaien. Paris Saint-Germain moest even wakker geschud worden door AS Saint-Étienne en ging daarna los, de eindstand was magertjes: 3-1.

Na een kwartier spelen zette Denis Bouanga de bezoekers op voorsprong. PSG schrok wakker en begon te voetballen. Oké, ook zij weten dat ze met de ogen dicht kampioen worden in Ligue 1, maar het publiek moet ook vermaakt worden. Het boze gefluit verstomde snel na de heerlijke versnellingen van Messi, de nog rappere Mbappé en de totaal onvoorspelbare Neymar. Voor rust nog gaf Messi de bal op maat aan zijn Franse collega: 1-1.

Vliegensvlugge Mbappé viert zijn goal in stijl

TGV Messi-Mbappé

Direct na rust besliste PSG in 5 minuten de wedstrijd. Weer het duo Messi-Mbappé. De Argentijnse wereldster dribbelde als in zijn Barcelona-dagen en hield altijd oog voor zijn aanvalspartners. Mbappé stond altijd op de juiste plek om de bal in het net te rossen. 5 minuten later gaf de Franse spits de bal ook een keer voor en zag verdediger Danilo (oud-Roda JC) raak koppen.

Neymar komt eraan

Om met commentator Sierd de Vos te spreken: "Die had zelfs mijn oma er nog in gekopt". De pass van Mbappé daar draaide het om. En de weergaloze passjes en flitsen van Messi. MNM klikte eindelijk, al bleef Neymar een beetje achter in het aanvalsgeweld. De Braziliaan is ook pas net terug van een blessure. Als hij straks ook nog begint te draaien, dan wrijft iedereen in Parc des Princes in zijn handjes. Ondertussen heeft Georginio Wijnaldum een basisplek veroverd. De Nederlander speelde de hele match.

Slapend kampioen worden in Frankrijk

PSG won en wordt dus slapend kampioen. Concurrent OGC Nice verspeelde weer eens punten. Alleen Olympique Marseille zou nog een soort van spoor kunnen vinden op weg naar PSG. Zondag kan Marseille bij Troyes het gat van 16 naar 13 punten verkleinen. Spannend hè. ;-)