🎥 | Doelpuntrijke avond bij de EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK: Spanje met 6-klapper tegen Cyprus

Rick Kraaijeveld • 00:48, 13-09-2023 / Laatste Update: 07:27, 12-12-2023

De dinsdagavond werd gevuld met tal van EK-kwalificatiewedstrijden. Onder ander Spanje, Noorwegen, België en Italië kwamen in actie. Spanje droogde Cyprus met 6-0 af en België won in de jubileumwedstrijd van Jan Vertonghen met 5-0 van Estland. Ook waren er 2 oefenwedstrijden: Duitsland - Frankrijk en Schotland - Engeland. Zie alle doelpunten onderaan dit artikel!

In groep A heeft Spanje Cyprus opgerold en Noorwegen met 2-1 van Georgië. Bij Spanje ging het vooral in de 2e helft hard. Binnen de 70e en 77e minuut werden er maar liefst 3 goals gemaakt. In de 1e helft werden er ook al 3 goals gemaakt, maar 1 werd door de VAR afgekeurd. Bij Noorwegen waren het de 2 grote namen Erling Haaland en Martin Odegaard die de doelpunten voor hun rekening namen.

België

Bij België speelde Vertonghen zijn 150e interland en is daarmee de 10e speler ooit die minimaal dat aantal haalde. Hij maakte de dag nog mooier voor zichzelf door de score te openen. Leandro Trossard viel ook op door de 2-0 prachtig - en vooral snoeihard - binnen te schieten. Romelu Lukaku scoorde de andere 2 goals voor de Belgen. De andere wedstrijd in de poule van België, Zweden - Oostenrijk eindigde in 1-3.

Groep C

Italië won met 2-1 van Oekraïne in groep C door 2 goals van Daivde Frattesi in de 1e helft. Andriy Yarmolenko deed voor Oekraïne nog wat terug vlak voor rust, in de 2e helft werd daar niet meer gescoord. Voor Italië was deze overwinning erg belangrijk om zicht te houden op het EK in 2024. Noord Macedonië was in deze groep met 2-0 te sterk voor Malta.