Ze bestaan nog: one-club-heroes! Icoon Domenico Berardi zweert trouw aan Sassuolo
i

Getty Images

Ze bestaan nog: one-club-heroes! Icoon Domenico Berardi zweert trouw aan Sassuolo

Rick Kraaijeveld • 22:24, 17-08-2022 / Laatste Update: 22:30, 11-12-2023

De held van Sassuolo, zo zullen mensen hem noemen. Domenico Berardi heeft zijn contract opengescheurd en verlengt tot 2027! Berardi speelt al zijn hele leven voor Sassuolo, vanaf de jeugd. Heel de top van Italië zat achter hem aan, maar Berardi zei altijd: 'nee'.

Berardi kan zich in een illuster rijtje plaatsen: spelers die hun leven toewijden aan 1 club. In zijn land Italië is de meest recente natuurlijk Francesco Totti, Daniele De Rossi stevende ook lang op die titel af maar hij ging toch nog een jaartje naar Argentinië. Berardi lijkt niet weg te gaan: de 28-jarige speler had een contract tot 2024, maar heeft die nu verlengt tot 2027.

Kind van de club

Berardi komt uit Cariati, een klein dorpje in het zuidoosten van Italië aan de kust. Hij ging op zijn 13e naar de jeugdopleiding van de huidige Serie B-ploeg Cosenza. 3 jaar later ging hij op 16-jarige leeftijd naar de opleiding van Sassuolo, grofweg 1000 kilometer verderop. Hij werd verliefd op die club en wilde nooit weggaan.

Sassuolo's samenwerking met Juventus

Sassuolo had jarenlang een samenwerking met Juventus, veel talentvolle spelers werden afgeleverd aan Juventus. Berardi die al jaren een vaste kracht was voor Sassuolo heeft Juventus altijd afgewezen om bij zijn eigen club te blijven. Daardoor werd hij enorm geliefd door de aanhang.

Serie B

Lang heeft Berardi bij de beloftes van Sassuolo gespeeld, dat destijds in de Serie B speelde. In 2012/2013 brak hij door bij het grote Sassuolo en had hij een groot aandeel in de promotie naar de Serie A. Hij speelde iedere wedstrijd en scoorde 18 goals en gaf 5 keer een assist.

Palmares

In totaal heeft hij 327 wedstrijden erop zitten voor zijn jeugdclub. Daarin heeft hij tot nu toe 84 doelpunten gescoord en 121 assists gegeven. Ondanks dat hij niet bij een echt grote club in Italië speelt, heeft hij het toch gebokst tot de Azzurri. Voor het nationale elftal heeft hij 24 keer gespeeld en 6 doelpunten gemaakt. Met Italië won Berardi in 2021 het EK.