Domme actie Al-Nassr: Cristiano Ronaldo kan niet ingeschreven worden, moet wachten op transfer
i

Getty Images

Domme actie Al-Nassr: Cristiano Ronaldo kan niet ingeschreven worden, moet wachten op transfer

Martijn Baars • 16:56, 05-01-2023 / Laatste Update: 04:34, 12-12-2023

Cristiano Ronaldo moet wachten op zijn debuut bij z'n nieuwe club Al-Nassr in Saoedi-Arabië. De club heeft met het binnenhalen van de Portugese superster geen rekening gehouden met een regel van de Saoedische voetbalbond. Die schrijft voor dat een club maximaal 8 buitenlandse spelers mag hebben, Ronaldo was nummer 9.

Nu moet Al-Nassr als de wiedeweerga aan de bak om een buitenlandse speler te verkopen. Volgens bronnen binnen de club staat de Oezbeek Jaloliddin Masharipov bovenaan de lijst om het veld te ruimen bij Al-Nassr. Pas als hij weg is, kan Ronaldo ingeschreven worden en is hij speelgerechtigd, schrijft het Franse persbureau AFP.

Lees ook: dit zijn de buitenlandse spelers in dienst van Al-Nassr

Vrijdagmiddag?

Gelukkig voor Ronaldo is de uitwedstrijd bij Al Ta’ee van donderdagmiddag afgelast. De reden? Door de hevige regenval is de elektriciteit in het stadion flink aangetast, waardoor spelen niet mogelijk was. De wedstrijd is nu met 24 uur verschoven, naar vrijdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd. Wil Ronaldo dan spelen, dan zal een transfer van een andere buitenlander dus snel afgerond moeten worden.