Dordrecht-speler N’Diaye moet bijkomen van racistische MVV-fans en keert voorlopig terug naar familie in Lyon
i

Pro Shots

Dordrecht-speler N’Diaye moet bijkomen van racistische MVV-fans en keert voorlopig terug naar familie in Lyon

Martijn Baars • 11:38, 01-03-2022 / Laatste Update: 13:46, 08-01-2024

FC Dordrecht heeft de Franse verdediger Seydine N’Diaye de gelegenheid gegeven om terug te keren naar zijn familie in Lyon. De nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie heeft daartoe besloten, nadat de speler met Senegalese roots afgelopen vrijdag in de extra tijd van het duel met MVV racistisch werd bejegend door enkele supporters van de Limburgse club.

N’Diaye werd 2 minuten voor tijd woedend nadat hij de apengeluiden had gehoord. Hij beklaagde zich bij 1 van de assistenten van arbiter Richard Martens. De leidsman hield de huurling van het Turkse Göztepe SK geel voor, wat extra olie op het vuur gooide. N’Diaye wilde verhaal halen bij de supporters, moest door ploeggenoten in bedwang gehouden worden en ging vervolgens zichtbaar geëmotioneerd het veld af. "Hij stond met tranen onder de douche", beaamde algemeen directeur Hans de Zeeuw van de Dordtse club naderhand.

'We gunnen hem de tijd die nodig is'

Een dag later was de Fransman terug aan de Krommedijk, maar inmiddels is hij teruggekeerd naar zijn familie. "We hebben hem de ruimte gegeven om hem te laten bijkomen na alles wat hij heeft meegemaakt", bevestigt innovatiemanager Leon Vlemmings van FC Dordrecht. "Daar hebben we geen lengte aan gekoppeld, we willen hem de tijd gunnen die nodig is."

Uit naar Roda JC

Komende vrijdag speelt FC Dordrecht de uitwedstrijd bij Roda JC in Kerkrade.