Dortmund en Shakhtar winnen allebei in eigen huis: nog geen overwinteraars in de poules

Rick Kraaijeveld • 21:41, 07-11-2023 / Laatste Update: 17:42, 08-01-2024

Borussia Dortmund - Newcastle United en Shakhtar - Barcelona waren de vroege avondpotjes in de Champions League op dinsdagavond. FC Barcelona was nog foutloos in de groep en kon bij een overwinning al rekenen op overwintering, maar verloor met 1-0. Dortmund kruipt in ieder geval voor even naar plek 1 in de poule des doods door de 2-0 overwinning op Newcastle.

Dortmund had het niet makkelijk tegen Newcastle dat vrij stug was. In de 20e minuut scoorde Niclas Fullkrug, de wedstrijd werd pas in de 79e minuut in het slot gegooid door Julian Brandt. Dortmund staat nu 1e met 7 punten en klimt zo over PSG heen. Paris Saint-Germain speelt dinsdagavond uit bij Milan dat laatste staat met 2 punten. Bij winst klimt het naar de 3e plek ten koste van Newcastle.

Pusic-effect

Shakhtar heeft in eigen huis gestunt door te winnen met 1-0 van FC Barcelona. De Catalanen waren nog foutloos in de groep en konden al overwinteren. Vlak voor rust was het Danylo Sikan die de enige goal in de wedstrijd maakte. Shakhtar heeft goed gebruik gemaakt van het Pusic-effect, de assistent van Feyenoord maakte laatst de overstap naar de Oekraïense club.