Drama voor Egypte en de hele Afrika Cup: sterspeler Mo Salah valt geblesseerd uit
Mohamed Salah is geblesseerd uitgevallen tijdens de Afrika Cup-wedstrijd Egypte - Ghana. ©AP

Drama voor Egypte en de hele Afrika Cup: sterspeler Mo Salah valt geblesseerd uit

22:45, 18-01-2024 / Laatste Update: 23:09, 18-01-2024

Egypte moet vrezen dat het sterspeler Mohamed Salah al kwijt is voordat de Afrika Cup goed en wel begonnen is. De aanvaller van Liverpool viel donderdagavond geblesseerd uit.

Aan het einde van de eerste helft tijdens de topwedstrijd tegen Ghana ging Salah er ineens bij zitten. Gefrustreerd gooide hij z'n aanvoerdersband af en toen het medisch personeel van Egypte bij hem was, greep hij naar z'n hamstring. Als dat serieus blijkt, kan dat weleens einde Afrika Cup betekenen.

Dat zou een enorme ramp zijn voor Egypte en een kleine ramp voor de hele Afrika Cup. Salah is het uithangbord van het continent in het buitenland en misschien wel de beste speler van het hele toernooi. Zijn vervanger Mostafa Fathi is van een hele andere klasse en gaat de schijnwerpers niet afpakken.

Mohammed Kudus profiteert

Meteen na de uitvalbeurt van Salah, scoorde Ghana ook nog eens. Mohammed Kudus, ex-Ajacied en een van de andere grote sterren deze Afrika Cup, opende de score: 0-1. Kudus scoorde uiteindelijk twee keer, al leverden zijn doelpunten geen overwinning op voor Ghana. Het duel eindigde in 2-2.