Mohammed Kudus steelt de show voor Ghana op Afrika Cup: twee goals tegen Egypte
Mohammed Kudus scoorde twee keer voor Ghana tegen Egypte op de Afrika Cup. ©AP

23:06, 18-01-2024

Mohammed Kudus is helemaal los. De aanvaller werd bij Ajax al een grote toekomst beloofd, maakt dit seizoen bij West Ham United grote stappen en was donderdagavond de hoofdrolspeler voor zijn land Ghana op de Afrika Cup tegen Egypte.

Met twee goals tegen het topland zorgde Kudus voor de 2-2 eindstand in de wedstrijd in Groep B. Hij scoorde diep in blessuretijd van de eerste helft de 0-1, nadat sterspeler Mo Salah bij Egypte jammerlijk was uitgevallen met een hamstringblessure.

Ook de tweede goal van Ghana kwam van de voet van Kudus. Daarmee zette hij z'n land weer op voorsprong. Maar net als na zijn 0-1, werd ook zijn 1-2 weer opgevolgd door een gelijkmakende goal van Egypte.

Ghana pas 1 punt

Voor Egypte zorgden Omar Marmoush en Mostafa Mohamed telkens voor de gelijkmaker. Daarmee eindigde de Afrika Cup-topper in 2-2. Ghana heeft daardoor pas een punt uit twee duels, Egypte staat nu op twee punten. Kaapverdië gaat verrassend aan kop in Groep D en moet de tweede wedstrijd nog spelen, tegen Mozambique.