Trainer PSG: 'Het was niet mijn keuze om Xavi Simons de penalty te laten nemen'

Martijn Baars • 10:33, 01-02-2022 / Laatste Update: 00:13, 09-01-2024

OGC Nice heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de France. De club uit het zuiden van Frankrijk schakelde Paris Saint-Germain uit, door de strafschoppenserie in het Parc des Princes met 5-6 te winnen.

Bij de eerste 10 strafschoppen waren er 2 missers, van Amine Gouiri (OGC Nice) en Leandro Paredes (PSG). Vervolgens scoorde Nice nog 2 penalty's en schoot Juan Bernat ook raak namens PSG. Maar Xavi Simons, het Nederlandse supertalent van PSG, zag zijn penalty gekeerd worden door Nice-keeper Marcin Bulka (gehuurd van PSG). En dus ligt de ploeg van Mauricio Pochettino uit de Franse beker.

'Niet mijn beslissing'

De coach van Paris Saint-Germain kreeg na afloop de vraag waarom hij de 18-jarige Xavi Simons een penalty liet nemen terwijl bijvoorbeeld ervaren internationals als Presnel Kimpembe, Danilo en Thilo Kehrer nog niet waren geweest. "We hebben voor de sessie de 1e 5 schutters aangewezen en we dachten dat we met die 5 konden winnen. Daarna werden de beslissingen op gevoel genomen door de spelers zelf. Xavi was niet mijn beslissing", zei de Argentijnse coach tegen Le Parisien.

Volste vertrouwen

Toch had Pochettino voldoende vertrouwen in de jonge Nederlander: "Ik had absoluut vertrouwen in hem, net zoals in elke speler. Als hij in het team zit, heeft hij hetzelfde recht om een penalty te nemen dan alle anderen. Hij is natuurlijk net zo teleurgesteld als de rest, omdat we zijn uitgeschakeld.”

Kluivert

Xavi Simons was in de 80ste minuut ingevallen bij de thuisploeg. Justin Kluivert deed 90 minuten mee bij Nice, maar werd in de extra tijd naar de kant gehaald door zijn coach Christophe Galtier en kon dus geen penalty nemen. Calvin Stengs en Pablo Rosario waren er niet bij bij Nice, dat in de competitie 11 punten minder heeft dan PSG na 22 speelrondes.