Drama voor Tahith Chong: 'Het doet me pijn om jullie dit te vertellen'
i

Pro Shots

Drama voor Tahith Chong: 'Het doet me pijn om jullie dit te vertellen'

Martijn Baars • 16:03, 03-11-2021 / Laatste Update: 13:13, 05-01-2024

Een forse tegenvaller voor Tahith Chong: de 21-jarige Nederlander is onder mes gegaan en keert daardoor terug naar Manchester United om te revalideren. Chong werd dit seizoen verhuurd aan Birmingham City, waar hij een liesblessure opliep.  

Na wisselvallige verhuurperiodes bij Werder Bremen en Club Brugge had Chong dit seizoen zijn draai bij Birmingham City helemaal gevonden. Hij speelde in 13 Championship-wedstrijden mee waarin hij 3 assists gaf. Coach Lee Bowyer spreekt dan ook van een enorm verlies na het afhaken van Chong.

'Een enorm verlies'

"Niemand in de buurt, zoiets kleins en ineens heeft hij zijn lies beschadigd. Dat is een enorm verlies. Iedereen weet hoe hij het hier deed. Hij was een geweldige speler voor ons dus het is moeilijk om afscheid van hem te nemen, maar voor nu is het belangrijkst dat Tahith goed herstelt. We gaan hem zeker missen", aldus de coach van Birmingham City

'Het doet pijn'

Chong is geopereerd aan een gescheurde dijpees en zal bij Manchester United een revalidatie van 4 tot 5 maanden volgen. "Als speler doet het pijn om jullie dit te vertellen, maar helaas is dat het leven en voetbal. Ik heb een blessure opgelopen en zal een tijdje uit de roulatie zijn. Ik wil iedereen bij Birmingham City bedanken voor alles wat ze de afgelopen maanden voor me hebben gedaan", plaatste Chong op Instagram.

'Zal dit niet vergeten'

"De spelers, staf en alle betrokkenen hebben ervoor gezorgd dat ik me vanaf dag 1 erg welkom voelde. De coach heeft me veel geholpen en veel vertrouwen in mij getoond, iets wat ik niet zal vergeten. Een speciale vermelding voor de fans die me vanaf de eerste dag hebben gesteund op een manier die me enorm heeft geholpen. Ik focus nu op het herstel en zal sterker terugkomen.”

Birmingham City is de nummer 13 van het Championship. De laatste 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen.