Duel tussen Vitesse en Ajax uitgesteld vanwege voorbereiding Ajax op Champions League
i

ProShots

Duel tussen Vitesse en Ajax uitgesteld vanwege voorbereiding Ajax op Champions League

Rick Kraaijeveld • 14:44, 07-10-2022 / Laatste Update: 01:57, 12-12-2023

Dee wedstrijd tussen Ajax en Vitesse op zaterdag 29 oktober gaat niet door. Dat duel gaat nu gespeeld worden op woensdagavond 9 november om 20.00 uur. Dit is zodat Ajax zich kan voorbereiden op het laatste groepsduel in de Champions League.

Dinsdag 1 november staat namelijk het duel met Rangers op het programma. Die wedstrijd kan zomaar eens zeer belangrijk zijn voor Ajax met het oog op overwinteren in Europa. Ajax staat op de 3e plek in de poule en wist pas 1 keer te winnen. Rangers staat helemaal met lege handen én onderaan. Mocht Ajax deze plek behouden dan stromen ze door naar de knock-outfase van de Europa League.

Stunten

Alleen een stunt kan Ajax nog Champions League-overwintering opleveren. Er zou dan resultaat geboekt moeten worden tegen Liverpool en Napoli, om kans te maken op de 2e plek. Dat lijkt een lastig karwei, gezien de eerdere wedstrijden tegen die tegenstanders.

Verplaatsen

Eredivisieduels kunnen op aanvraag verplaatst worden, maar alleen als het programma dat toelaat en de lokale autoriteiten dit ook goedkeuren. Verder moeten de afspraken tussen club en ESPN in acht genomen worden én moet het competitiebestuur akkoord gaan. Door de verplaatsing van Ajax - Vitesse wordt de wedstrijd Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard naar een ander tijdstip gezet: 18.45 uur.