Duits parlementslid wil Noussair Mazraoui het land uitzetten na Instagram-story
i

Getty Images

Duits parlementslid wil Noussair Mazraoui het land uitzetten na Instagram-story

Rick Kraaijeveld • 23:50, 17-10-2023 / Laatste Update: 09:52, 08-01-2024

De sociale media-posts van verschillende spelers in Duitsland zijn hét onderwerp van gesprek in het land. Eerder op de dinsdag werd Anwar El Ghazi al op non-actief gezet door kersverse werkgever Mainz na zijn standpunten over de oorlog tussen Israël en Hamas. Nu wordt ook Noussair Mazraoui bekritiseerd en wil een parlementslid zelfs dat hij het land wordt uitgezet.

Het invloedrijke parlementslid Johannes Steiniger is niet te spreken over de Instagram-story die Mazraoui laatst deelde. Daarin koos hij de kant van Palestina in de oorlog die Hamas voert met Israël. Steiniger, van de christendemocratische partij CDU, wil strenge maatregelen tegen Mazraoui.

Het land uit

Hij schrijft op X: "Bayern, gooi hem eruit! De club die door de nazi's als 'Jodenclub' werd weggezet, mag dit niet accepteren. Alle mogelijkheden die Duitsland heeft moeten benut worden om hem uit Duitsland te sturen."

De club zou volgens verschillende Duitse media komende week een gesprek met Mazraoui gepland over zijn gedrag op sociale media.