Duitse media zijn keihard na 'schande' tegen Noord-Macedonië: 'We kunnen beter niet naar het EK gaan'
i

EPA

Duitse media zijn keihard na 'schande' tegen Noord-Macedonië: 'We kunnen beter niet naar het EK gaan'

Martijn Baars • 12:14, 01-04-2021 / Laatste Update: 16:08, 07-01-2024

Bondscoach Joachim Löw en de internationals van Duitsland kunnen de kranten vandaag beter links laten liggen. Zo noemt Bild de pijnlijke nederlaag (1-2) tegen Noord-Macedonië ‘beschamend’ en stelt de Duitse boulevardkrant dat de ploeg een ‘zwakke uitstraling’ had en dat ‘Die Mannschaft’ op deze manier komende zomer beter thuis kan blijven. "Zo hoeven we niet eens aan het EK mee te doen."

"Een voetbaldwerg als nummer 65 van de wereldranglijst, met slechts 4 spelers actief in Europese topcompetities, is het gelukt om de 4-voudig wereldkampioen belachelijk te maken", schrijft Bild. "De laatste officiële wedstrijd voor het EK is uitgedraaid op een historische blamage.” Duitsland zit bij het EK in een loodzware poule met regerend wereldkampioen Frankrijk, regerend Europees kampioen Portugal en Hongarije, die in juni allemaal op bezoek komen in de Allianz Arena in München.

'Dit wankele, onstabiele team...'

Ook het commentaar van Kicker is dodelijk: "Er waren geen combinaties, geen individuele acties, geen snelheid, geen pressing en het verdedigen was helemaal slap. Zoals Noord-Macedonië de 0-1 en 1-2 kon maken, was onvoorstelbaar makkelijk. Het ontbrak bijna de hele wedstrijd aan dynamiek en druk naar voren. Na de 0-1 kort voor rust werd er een betere tweede helft verwacht, maar het werd alleen maar slechter. Het spel kabbelde voort, zonder plan, zonder ideeën, zonder energie en zonder vuur. De roep om leiders als Thomas Müller en Mats Hummels zal de komende maanden richting het EK alleen nog maar luider klinken. In deze troosteloze toestand heeft dit wankele, onstabiele team ervaren hulp nodig.” 

'Heel vreemd'

Ook voormalig Duits international en Bayern Munchen-icoon Uli Hoeness (69) is hard in zijn oordeel en begreep maar weinig van de keuzes van Löw, die onlangs al aankondigde na het EK van komende zomer na 15 jaar te stoppen als bondscoach. "Thomas Müller en Mats Hummels horen er gewoon bij.” Hoeness was volledig verrast door de blamage van ‘Die Mannschaft’ in Duisburg, waar Eljif Elmas 5 minuten voor tijd de winnende goal maakte voor Noord-Macedonië. "Dit is heel moeilijk uit te leggen. Ik begrijp gewoon niet dat je een succesvol systeem gaat veranderen. Wisselen van systeem is meestal geen goed idee als je maar een week bij elkaar bent, maar helemaal vreemd als je de eerste 2 wedstrijden gewoon wint.”