Dynamo Kiev komt naar Amsterdam voor liefdadigheidsduel voor de oorlog: 'Match for Peace!'
i

Pro Shots

Dynamo Kiev komt naar Amsterdam voor liefdadigheidsduel voor de oorlog: 'Match for Peace!'

Rick Kraaijeveld • 16:24, 01-04-2022 / Laatste Update: 23:57, 11-12-2023

Dyanmo Kiev heeft van de regering te horen gekregen dat ze door Europa mogen reizen voor een reeks oefenwedstrijden tegen 10 grote clubs om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne. De slogan luidt: "Match for Peace! Let's Stop the War!". De club uit de Oekraïense hoofdstad komt onder andere langs in de Johan Cruijff ArenA.

Alle wedstrijden zullen gespeeld worden in de tijd tussen april en juni, ze zullen langsgaan in 9 landen. De onderlinge duels zullen op zowel Europese als Oekraïense televisie te bekijken zijn, dit allemaal om aandacht te vragen voor de oorlog. De club laat het volgende weten op de site: "We willen laten zien dat de Oekraïense bevolking vrede en vrijheid willen in het verdedigen van hun land tegen de Russische bezetting. De wedstrijd is ook om geld op te halen voor Oekraïners die lijden onder deze oorlog."

Topclubs Europa

De wedstrijden zullen met verschillende topclubs uit vrijwel alle delen van Europa zijn. De club gaat langs bij: Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Steaua Boekarest, Legia Warschau, FC Barcelona, Milaan(welke club uit Milaan is niet duidelijk in het statement), Benfica, Ajax, Sporting Lissabon en FC Basel.