Eagles-keeper Noppert na kostbare fout tegen PSV niet chagrijnig te krijgen: 'Het wordt een zoon!'
i

Pro Shots

Eagles-keeper Noppert na kostbare fout tegen PSV niet chagrijnig te krijgen: 'Het wordt een zoon!'

Martijn Baars • 18:55, 03-03-2022 / Laatste Update: 23:27, 11-12-2023

De day after, zullen we maar zeggen. De ‘Eagles’ waren zó dicht bij de bekerfinale, kwamen zelfs op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in PSV. Doelman Andries Noppert keepte een uitstekende wedstrijd, maar ging bij de 2-1 voor de Eindhovenaren niet helemaal vrijuit. Voordat het daarover gaat, moeten we het natuurlijk eerst even hebben over hét moment van afgelopen zondag. Is Noppert nu al vader, of nog niet?

Door: Jan Koning

Sportnieuws.nl nam even contact op met de 27-jarige keeper. Na de overwinning tegen Ajax van afgelopen zondag gaf hij aan dat z’n vrouw ‘op springen stond.’ Onze logische eerste vraag is dan ook: "Wat is het geworden? Een jongen of een meisje?"

Geboorte of beker?

"Het zit er nog steeds in", begint de boomlange doelman in Deventerse dienst. "Ik denk dat het lekker zit. Ben er tijdens de wedstrijd niet echt mee bezig geweest. Dan ligt de focus daarop. Denk dan ook niet van ‘oeh, zal het nu gebeuren.’ Zo zit ik niet in elkaar."

Vanwege zijn nuchtere kijk op het leven heeft Noppert ook geen moment overwogen om niet te gaan keepen. "Zeker niet. Dit was voor iedereen een unieke kans om ooit een keer een bekerfinale te bereiken. Natuurlijk gaat de geboorte van een kind voor, maar er was op dat moment geen enkele sprake van dat het zover was of dat het zou beginnen, dus was voor mij de keuze snel gemaakt."

‘We moeten door. Zo simpel is het’

Het eerste kind (het wordt een zoon) van Noppert en zijn vrouw is dus aanstaande. Een bijzondere gebeurtenis die al het andere voor hem in perspectief plaatst. Terugkijkend op de bekerwedstrijd (halve finale TOTO KNVB-beker) tegen PSV kan Noppert echter niets anders dan teleurgesteld zijn. Toch kijkt hij er met zijn typische nuchtere blik naar. "Dat is iets van woensdag, we moeten weer door. Zo simpel is het."

Het lot van een keeper

Een wedstrijd die voor de keeper tot de 69e minuut nog prima verliep. De commentator ter plekke gaf al aan dat Noppert een uitstekende wedstrijd had gekeept. "Ja, als je dan 1 foutje maakt, is men dat al snel weer vergeten. Het is het lot van een keeper, maar hoort erbij."

"Ik heb die 2e goal donderdag teruggezien. Het is een momentopname. Ik besluit om mijn voet uit te steken en dan gaat die bal er heel ongelukkig via mijn hak alsnog in. Dat gebeurt ook. Daarvoor pak ik een geweldige bal, maar dat doet er dan niet meer toe. Voor mezelf niet en voor het publiek niet. Dat is nou eenmaal zo. Iedereen heeft een mening en laat die graag horen. Dat mag. Als het wel goed gaat, zeggen ze het ook. Dus als het niet goed is, hebben ze al het recht om er ook iets van te vinden."

Check hier de 2e goal van PSV tegen Go Ahead Eagles:

(tekst gaat verder onder de tweet)

‘We hebben de mooiste supporters van Nederland’

De nederlaag in de halve finale ten spijt konden de spelers ook na afloop van de wedstrijd met opgeheven hoofd een rondje doen door de Adelaarshorst. Het publiek toonde niets dan respect richting de spelers. "Wij hebben 1 van de mooiste – of misschien wel dé mooiste – supporters van Nederland achter ons staan. Dat geeft ons als jonge groep net dat beetje extra. Dan kunnen we net een paar procent meer."

"Dat hebben we laten zien tegen Ajax, maar zat er woensdag tegen PSV helaas niet in. Mede door die snelle rode kaart verliep de wedstrijd even anders dan we gehoopt hadden. Ondanks dat zijn de supporters nog zo enthousiast en trots en dat maakt je als speler ook alleen maar trots."

(tekst gaat verder onder de foto)

Glazen bol

Het bekertoernooi zit er op voor Noppert en de Eagles, maar het seizoen zelf is nog niet ten einde. Een seizoen dat voor de doelman tot op heden zeer voorspoedig verloopt. Hij krijgt inmiddels lof van alle kanten en dat betekent uiteraard ook belangstelling van andere clubs voor de doelman die al eens onder contract stond bij het Italiaanse Foggia. "Daar hou ik me niet mee bezig. Kan niet in de toekomst kijken. Heb het hier enorm naar mijn zin. Het voelt hier vertrouwd en ik voel ook het vertrouwen van de spelers en het publiek. Dat is heel belangrijk voor me."

‘Handhaving is het belangrijkste, na de geboorte van onze zoon’

"Ik heb in het verleden bij NAC wel anders meegemaakt. Nu ben ik wat ouder en heb ik wat meer ervaring daarin, maar het vertrouwen vanuit de club en de spelersgroep geeft je wat extra’s. Het is wellicht voor een keeper – die toch een beetje alleen staat – misschien nog wel belangrijker."

Vertrouwen in de goede afloop heeft Noppert ook. "Het allerbelangrijkste is dat wij ons dit seizoen handhaven. Het bekeravontuur was een prachtige belevenis en uiteraard voor ons de snelste weg naar een prijs, maar handhaving staat boven alles. Steekt er met kop en schouders bovenuit. Daar gaan we ons nu dan ook weer voor de volle 100% op richten. Na de geboorte van onze zoon, uiteraard."