Earnest Stewart staat volledig achter André Ramalho: 'Hij neemt altijd het voortouw'
i

Getty Images

Earnest Stewart staat volledig achter André Ramalho: 'Hij neemt altijd het voortouw'

Rick Kraaijeveld • 12:01, 05-11-2023 / Laatste Update: 03:02, 07-01-2024

Earnest Stewart is zondagmorgen te gast bij Goedemorgen Eredivisie en daar ging het onder andere over de bekritiseerde André Ramalho. Zijn contract loopt af en Milan van Dongen vroeg zich af wat daar mee gaat gebeuren.

Ramalho staat de afgelopen weken in de negatieve schijnwerpers bij PSV, van alle kanten krijgt hij kritiek over zich heen. Daarom alle reden om het te bespreken met de technisch manager bij PSV: Stewart. Over het contract: "Het heeft allemaal met prestaties te maken, maar er komt meer bij kijken als het gaat om ons team."

Teamplayer

Ramalho is namelijk een enorme teamplayer volgens Stewart: "Hij is altijd degene die aanwezig is en het voortouw neemt in alles wat we doen op het veld. Daar spelen een groot aantal dingen in mee, dat zullen we allemaal meenemen in onze overwegingen", zei de technische man.

Hans Kraay Jr. nam wat voorbeelden voor zich en vond hem helemaal niet zo'n goede speler. Vooral de manier van een aanvaller benaderen vond hij niet goed. "Hij zit áltijd aan spitsen, hij neemt nooit afstand. Het is zó moeilijk verdedigen als je met je mond in iemands nek zit", zei de analist.

De kritiek pareerde Stewart: "Je kan negatieve dingen eruit halen, maar ik weet zeker dat je er ook heel veel positieve dingen uit kan halen. Je ziet wat je wilt zien. Zo werkt het leven nu eenmaal." Hij gaf verder nog aan dat er nu gesproken wordt of ze zijn contract willen verlengen of niet, maar dat dit voor meerdere contracten geldt.