EasyToys blijft nog 2 jaar hoofdsponsor FC Emmen en club viert dat met veiling roze wedstrijdshirts
i

FC Emmen

EasyToys blijft nog 2 jaar hoofdsponsor FC Emmen en club viert dat met veiling roze wedstrijdshirts

Eimert Pruis • 09:18, 18-03-2022 / Laatste Update: 10:40, 07-01-2024

FC Emmen en EasyToys gaan nog zeker 2 jaar met elkaar door. De club heeft het contract met de eroticawinkel verlengd tot medio 2024. De club uit de Keuken Kampioen Divisie is verwikkeld in een strijd om het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie. "Met de verlenging van het sponsorschap willen we de club helpen om het ultieme doel te realiseren: de terugkeer naar de Eredivisie. Hopelijk lukt dat dit seizoen al", zegt Eric Idema van EasyToys.

Emmen en EasyToys gaan het langere hoofdsponsorschap vieren met speciale roze wedstrijdshirts. Emmen gaat een wedstrijd in die shirts voetballen en deze roze tricots worden in een beperkte oplage te koop aangeboden. De door de selectie gedragen en gesigneerde shirts worden geveild en de opbrengst komt ten goede aan de stichting Dance4Life. "Het goede doel kan met het geld nog meer jongeren bereiken met haar seksuele voorlichtingsprogramma, dat bijdraagt aan een veilig en plezierig seksleven van jongeren."

Emmen baarde in 2020 opzien met de nieuwe sponsor EasyToys. Een eroticaproducent als hoofdsponsor werd niet door iedereen gewaardeerd. Het leverde EasyToys - en Emmen ook - veel naamsbekendheid op. Bij (voetbal)praatprogramma Vandaag Inside (of daarvoor VI Vandaag/Veronica Inside) werd vaak gesproken over EasyToys en Emmen. "We passen gewoon heel erg goed bij elkaar", aldus Idema.