Eerste Liverpool-interview van Gakpo: 'Gekkenhuis, iedereen die ik kende ging mij appen'

Rick Kraaijeveld • 09:40, 29-12-2022 / Laatste Update: 10:16, 12-12-2023

Cody Gakpo is een Liverpool-speler. Het nieuws kwam maandag al naar buiten en woensdagavond kwamen dan eindelijk de eerste foto's en filmpjes uit Engeland binnen. De oud-PSV'er hield daar ook zijn eerste interview voor The Reds waarin hij vooruitblikt naar het spelen in het Liverpool-shirt.

Het waren de afgelopen dagen drukke dagen voor Gakpo. Kerst, de transfer, bijkomen van het WK, zelf noemde hij dit ook behoorlijk veel. "Ik wilde met familie zijn, maar moest ook de deal afronden. Toen die rond was moest ik ook heen en weer vliegen om alles voor elkaar te krijgen. Maar ik ben blij dat ik een goede familie om me heen heb en dat ik rustig kon blijven. Dat is heel mooi."

Liverpool

Hij kijkt er naar uit om bij Liverpool te gaan spelen, waar hij vanaf het nieuwe kalenderjaar zal aansluiten. "Liverpool is een mooie club om te laten zien wat ik kan en ik wil het team helpen meer mooie momenten te beleven. Ik kan hier goed ontwikkelen en er zijn veel spelers waar ik erg veel van kan leren." 1 van die grote spelers waar hij mee zal samen spelen is al een bekende, namelijk de Oranje-captain Virgil van Dijk.

Lees ook: Met dit rugnummer gaat Cody Gakpo spelen bij Liverpool

Virgil van Dijk

Uiteraard werd Van Dijk erbij gehaald toen Gakpo zijn eerste tests moest doen bij Liverpool. "Ik was aan het praten met de coach (Jürgen Klopp) toen Van Dijk binnen kwam lopen. We hebben toen even wat gepraat. Hij vertelde me wat een grote familie deze club is." Van Dijk en Gakpo hebben afgelopen dagen veel aan de telefoon gehangen, zo zei de nieuwe aanwinst. "Tuurlijk heeft hij een rol gespeeld in mijn beslissing. Hij is onze captain, een grote persoonlijkheid en een goede speler. Hij kan mij veel helpen met verschillende dingen."

Anfield

Voor Gakpo wordt het de eerste keer dat hij op Anfield zal staan, dat gebeurde in zijn carrière nog niet eerder. Hij kijkt daar erg naar uit: "Ik heb fantastische dingen gehoord over de sfeer in het stadion, ik kan echt niet wachten." Ook kijkt hij erg uit naar het samenspelen met Mo Salah: "Hij is een fantastische speler en ik leer graag van hem. Ik wil graag samen wedstrijden met hem winnen."

Lees ook: Klopp is lyrisch over komst Gakpo: ‘Hij was de beste speler van de eredivisie afgelopen seizoen’