Eigenaar van bekend Feyenoord-café kapot na aanslag met vuurwerkbom: 'Wie doet ons zoiets aan?'
i

Google Maps

Eigenaar van bekend Feyenoord-café kapot na aanslag met vuurwerkbom: 'Wie doet ons zoiets aan?'

Martijn Baars • 12:48, 05-05-2021 / Laatste Update: 16:26, 08-01-2024

De eigenaar van café 't Haantje snapt er niets van: wie wil zijn café zo graag vernietigen dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme vuurwerkbom is neergelegd en afgegaan. Resultaat: enorme schade aan het gebouw. Minstens 5 grote ramen én de ingang zijn flink beschadigd. Het café in Rotterdam Lombardijen is al jaren een bekend Feyenoord-café en dus is de link met Feyenoord-Ajax van komend weekend snel gelegd.

LEES OOK: Kroegbaas snapt er niks van: Feyenoord-café moet tijdelijk de deuren sluiten van burgemeester

Eigenaar Willem Bollaart (49) begrijpt het niet. "Boze klanten hebben we niet gehad. We zijn net 6 dagen weer open en het is alleen nog maar gezellig geweest op het terras. Vijanden heb ik ook niet. Ik heb echt geen idee", zegt hij tegen het AD. Of er een verband kan zijn met Feyenoord-Ajax, de wedstrijd die komende zondag wordt gespeeld? Bollaart: "Dat zei de politie ook al. Ik kan het me niet voorstellen. Maar ja, iets anders kan ik me óók niet voorstellen. Het is gewoon vreselijk."

Stamcafé van Ernst Happel

‘t Haantje is al decennialang een legendarisch Feyenoord-café, en was ooit de stamkroeg van trainer Ernst Happel. Nog altijd kijken veel fans er de uitwedstrijden van Feyenoord, en verzamelen ze zich er voor thuiswedstrijden om daarna naar het stadion te gaan. 't Haantje staat in Rotterdam-Zuid bekend als een gezellig en gemoedelijk eetcafé.

'Wie doet ons dit aan?'

"We zijn net weer open na 10 maanden sluiting door corona, en dan gebeurt dit. Dit was gewoon een aanslag. De deur ligt eruit, 4 of 5 grote ramen zijn kapot. Maar de emotionele schade is ook heel groot. Wie doet dit ons aan?”