EK-kwalificatiewedstrijd Jong Oranje in Gibraltar is om DEZE reden NIET live te zien op televisie
i

Pro Shots

EK-kwalificatiewedstrijd Jong Oranje in Gibraltar is om DEZE reden NIET live te zien op televisie

Sjors Tanis • 10:45, 15-11-2021 / Laatste Update: 03:40, 12-12-2023

De wedstrijd van Jong Oranje op bezoek bij Jong Gibraltar in de EK-kwalificatie is NIET live te zien op de Nederlandse televisie. Het zou hebben gelegen aan een Zoom-meeting waar Gibraltar niet bij was.

"Onze teammanager kent de teammanager van Gibraltar en heeft hem nog proberen te bellen", aldus bondscoach Erwin van de Looi in Voetbal International.

Geen goed veld beschikbaar

"Maar er kwam geen reactie", aldus Van de Looi. "Gibraltar deed niet mee aan het Zoom-gesprek en dus konden ze ook geen eisen stellen." Omdat er maar 1 veld beschikbaar is bij Gibraltar (voor zowel de A-internationals als de beloften) kan Jong Oranje niet maandagavond spelen, omdat het veld dan beschikbaar moet zijn voor een training van de Letten (dinsdag tegen Bulgarije).

De wedstrijden van de Jong-landen moeten bovendien op dezelfde dag gespeeld worden, waardoor er geen andere optie bleek te zijn dan Jong Gibraltar-Jong Oranje op maandagmiddag 14.00 uur in te plannen. Zonder live-beelden dus. Die zijn er overigens vrijdag wel bij Jong Oranje - Jong Bulgarije in Almere (aftrap 18.45 uur).