Engeland duwt Italië verder de problemen in richting EK 2024: Kane bereikt mijlpaal

Rick Kraaijeveld • 00:42, 18-10-2023 / Laatste Update: 03:51, 07-01-2024

Engeland heeft in eigen huis van Italië gewonnen met 3-1. De Italianen hadden de punten keihard nodig in de strijd om plaatsing voor het EK, maar Engeland dacht daar anders over. Engeland is nummer 1 in de groep, maar wil met een goed gevoel de groep afsluiten; daar zijn ze weer een stapje dichterbij. Doelpunten waren er van Gianluca Scamacca, Harry Kane en Marcus Rashford.

Engeland was eigenlijk vanaf moment 1 de bovenliggende partij in de wedstrijd, maar toch was het Italië dat als eerste scoorde. 1 aanval; meer hadden ze niet nodig. In een snelle omschakeling waren ze al gauw met veel blauwe shirtjes op de helft van Engeland. Uiteindelijk werd een voorzet van Giovanni Di Lorenzo binnengetikt door Scamacca.

Nummer 60

Nog voor rust werd de stand weer gelijk getrokken. Jude Bellingham had een geweldige individuele actie en was te snel voor Di Lorenzo die al een tackle had ingezet en hem neerhaalde in de 16. De bal kwam op de stip te liggen en natuurlijk was het aanvoerder Kane die de bal snoeihard binnenschoot. Het was zijn 60e goal voor The Three Lions.

Na rust bleek het spelbeeld niet veranderd: Engeland domineerde het spel en Italië hield tegen, hopende op nog zo'n tegenaanval. Een kwartier na rust was Bellingham weer belangrijk; met een rush van 40-50 meter kon hij Rashford bereiken, die nam de bal mee naar binnen - slalomde om wat spelers heen - en rondde verwoestend hard af.

In het laatste kwartier van de wedstrijd scoorde Kane nog zijn 2e van de avond, hij slalomde door de verdediging van Italië en kon 1-op-1 prima afronden. Hierdoor staat Italië op de 3e plek in de poule met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer 2 Oekraïne, dat met 3-1 won van Malta. Het verschil met Oekraïne bedraagt ook 3 punten.