Engeland kroont zich tot Europees kampioen voetbal onder 21 na bizarre finale tegen Spanje
i

Getty Images

Engeland kroont zich tot Europees kampioen voetbal onder 21 na bizarre finale tegen Spanje

Rick Kraaijeveld • 22:11, 08-07-2023 / Laatste Update: 17:40, 11-12-2023

Engeland heeft een behoorlijk pittige finale tegen Spanje op het EK onder 21 gewonnen. De goal aan Engelse zijde werd gemaakt door Curtis Jones. Spanje kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een penalty maar deze werd gepareerd door Engelse doelman James Trafford van Manchester City, hij werd de man van de wedstrijd.

Engeland is Europees Kampioen voetbal onder 21. Zaterdagavond won het de finale van Spanje in het Georgische Batumi. Het was een heus slachtveld met veel overtredingen aan beide kanten. Vooral Cole Palmer aan de kant van Engeland moest veel verduren. Toen Curtis Jones in de blessuretijd van de 1e helft scoorde leidde dit door provocatie van Palmer tot een behoorlijk opstootje.

Spanje aan zet

In de 2e helft was Spanje aan zet en zij kregen dan ook nog wel wat kansen om alsnog de gelijkmaker te maken. Vlak voor tijd kreeg Spanje zelfs nog een penalty nadat de VAR een handsbal had gezien.

De keeper van Engeland werd de held van de avond want hij pareerde deze penalty én de rebound ook nog eens. Dit viel zo slecht bij Spanje dat de gewisselde Antonio Blanco een 2e gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Dit gold ook voor Morgan Gibbs-White.