Engelse kranten geven 'O-NO-NO' de schuld van alles bij United: 'Onvergeeflijk en catastrofaal'

REUTERS

Martijn Baars • 12:02, 21-09-2023 / Laatste Update: 22:32, 11-12-2023

De Engelse media wijzen na de 4-3 nederlaag van het Manchester United van trainer Erik ten Hag bij Bayern München massaal naar de blunderende André Onana. ‘Onvergeeflijk om zulke schoten niet tegen te houden’, schrijft The Daily Mail, terwijl de chocoladeletters in The Sun aan duidelijkheid niets te wensen overlaten: ‘O-NO-NO’.

‘Er was geen excuus voor de blunder van Onana, tenzij hij posttraumatische stress wilde claimen voor de manier waarop Brighton zaterdag door zijn statische verdediging heen walste op Old Trafford’, zo is The Sun hard voor de voormalige Ajax-doelman.’

Nachtmerrie

The Daily Mail geeft Onana na zijn ‘nachtmerrie-achtige’ fout bij de 1-0 van Leroy Sané een 4. ‘Het is onvergeeflijk om zulke schoten niet te redden’, schrijft de krant. ’Hij maakte een groot deel van de vroege belofte van United ongedaan.’

'Bij vlagen waanzinnig'

Maar de club kwam grotere tegenslagen in München te boven, zo verwijst The Daily Mail naar de vliegramp van 1958 bij de Duitse stad waarbij vrijwel de gehele selectie van United verongelukte. ‘München is in de ziel van Manchester United gegrift. Natuurlijk door tragedie, maar ook door het instinctieve vermogen van deze club om terug te vechten bij tegenslag. In die zin maakten de spelers van Erik ten Hag hun club trots op een behoorlijk verbijsterende en bij vlagen waanzinnige avond in de Allianz Arena.’

'Niet voor de gek houden'

Toch is de krant hard in zijn uiteindelijke oordeel: ‘Laten we onszelf niet voor de gek houden dat dit een nagelbijter van 7 doelpunten was. Het was een eenzijdige 4-3. Ja, United begon goed en was de betere ploeg, ondanks de erbarmelijke seizoenstart, totdat André Onana op catastrofale wijze een schot van voormalig Manchester City-aanvaller Leroy Sané liet gaan.’

‘2 doelpunten in blessuretijd van Casemiro zorgden ervoor dat de score close leek, maar dat was het zeker niet’, aldus The Sun. ‘Sané en Serge Gnabry scoorden 2 keer binnen 4 minuten en zelfs toen Rasmus Højlund kort na rust iets terugdeed, drukte de strafschop van Harry Kane al snel de serieuze hoop op een comeback de kop in.’

'1 van mijn slechtste wedstrijden'

Onana trok na afloop het boetekleed aan. "Het is een lastige situatie voor mij, omdat ik degene ben die het team in de steek heeft gelaten”, was de Kameroener schuldbewust na de wedstrijd. "Het team speelde gewoon goed, maar na mijn fout verloren we de controle over de wedstrijd. Het ligt dus aan mij dat we niet hebben gewonnen. Het was 1 van mijn slechtste wedstrijden.”