Eredivisie en KKD komen dit weekend met gezamenlijk statement: #stadionsvol
i

Pro Shots

Eredivisie en KKD komen dit weekend met gezamenlijk statement: #stadionsvol

Martijn Baars • 11:11, 04-02-2022 / Laatste Update: 08:22, 08-01-2024

Met #stadionsvol vraagt het betaald voetbal dit weekend aandacht voor de coronamaatregelen. Vrijdag, zaterdag en zondag kom je in het Nederlandse betaald voetbal heel vaak #stadionsvol tegen, een initiatief van de clubs, supporters en overige partijen in het betaald voetbal: een gezamenlijk statement.

Waar vorige week al wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waren, daar wordt dit weekend ook de Eredivisie hervat. Niet met gevulde stadions, maar met een stadionbezetting van 1/3e, zoals bepaald in Den Haag. Het betaald voetbal is het echter niet eens met die maatregelen: "Betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. Voetballen voor lege of grotendeels lege tribunes is sfeerloos, onnodig en kost veel geld. 1/3e stadionbezetting is daarom geen oplossing voor de langere termijn", zo luidt het statement.

Zo snel mogelijk volle stadions

"We willen niet weer een traject ingaan dat wekenlang of maandenlang kan gaan duren. Er moet vanuit Den Haag een heldere einddatum worden afgegeven waarna we kunnen opbouwen naar volle(re) stadions. Het liefst zouden we in elk geval zo snel mogelijk weer iedereen die een seizoenkaart heeft gekocht mogen ontvangen.”