'Eredivisie-revelatie Sparta shopt opnieuw in Noorwegen voor extra spits'
i

Getty Images

'Eredivisie-revelatie Sparta shopt opnieuw in Noorwegen voor extra spits'

Rick Kraaijeveld • 23:20, 15-01-2023 / Laatste Update: 09:23, 12-12-2023

Sparta Rotterdam is druk bezig om zich nogmaals te versterken met een Noorse speler. Na Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen, die het zeer goed doen op Het Kasteel, willen ze nu Elias Hoff Melkersen strikken als extra optie in de spits. Dat melden diverse Nederlandse media. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. Melkersen speelt nu bij Hibernian.

De Noren bevallen wel bij Sparta. Tobias Lauritsen is een stabiele speler voorin en Kitolano is niet meer weg te denken op het middenveld bij Sparta. Laatstgenoemde besliste zaterdagavond in blessuretijd het belangrijke duel tegen stadsgenoot Excelsior door de 1-0 binnen te peren. Na een assist van eerstgenoemde. Alle reden voor Sparta om weer een Noor aan te trekken.

Melkersen

In die zoektocht is het oog gevallen op een 20-jarige spits die in Schotland speelt. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft al lange tijd aangegeven dat ze bij de nummer 6 van de Eredivisie op zoek zijn naar een vervanger van de vertrokken aanvaller Mario Engels. Melkersen is een spits die zowel op de flank als in het centrum uit de voeten kan. Hij speelde tot nog toe 13 wedstrijden voor Hibernian maar wist het net nog niet te vinden.

Eerder gingen er geruchten de ronde dat Sparta interesse had in Jurgen Locadia en Nicolai Jorgensen, al gauw werden die geruchten naar de prullenbak doorverwezen. Sparta zou in een vergevorderd stadium zijn en de speler binnenkort willen presenteren.